ÇevreGündemManşet

BODRUM’DA TSUNAMİ MASABAŞI TATBİKATI YAPILDI

Bodrum’da, 21 Temmuz 2*10 günü meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem sonrası meydana gelen tsunami olayının ardından harekete geçen yetkililer, tsunami karşısında alınacak önlem ve tedbirlere ilişkin çalışmalarına hız verdi. Birçok paydaşın bir araya geldiği Bodrum’da, 5 Kasım Dünya Tsunami Farkındalık Günü’nde masabaşı tsunami tatbikatı gerçekleştirildi.

İl AFAD Müdürlüğünün koordinasyonunda bir araya gelen Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediye Başkanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yetkilileri, bugüne kadar yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve mevcut eksikliklerin ortaya konulduğu tsunami masabaşı tatbikatı yaptı.

Öğlen saatlerinde Bodrum Kaymakamlığı toplantı salonunda başlayan tatbikatta, dakika dakika deprem ve sonrasına ilişkin uyarılar, alınacak tedbirler, birimler arası koordinasyon ve halkın uyarılması konuları işlendi. Başarılı geçen bir tatbikat sonrasın basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum’un tsunami açısından çok riski bir ilçe olmadığını ancak tedbirinde elden bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ise Bodrum’da meydana gelen küçük çaplı tsunami meydana geldiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Dünya Tsunami Farkındalık Günü’nde bu konuyu paylaşmak, tsunami farkındalığı oluşturmak ve bilinçlenme sağlamak için bir proje gerçekleştirdik. AB destekli proje Kos Adası ile ortak yürütülüyor. Tsunami tatbikatının Bodrum’da yapılmasının sebebi çok büyük bir tsunami tehlikesi olduğu anlamında değil. 6.6’lık depremden sonra edindiğimiz tecrübeler ışığında oluşabilecek bir tsunamiye nasıl hazırlıklı hale gelebiliriz, kurumları nasıl koordine edebiliriz çabasındaki bir etkinlik.”

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ise tsunami farkındalığının oluşması için yapılan çalışmalara gereken desteği Belediye olarak verildiğini ifade ederek yapılan etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür etti.

Basın toplantısı sonrasında katılımcılara ve destekçilere teşekkür plaketi verildi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu