GündemKültür SanatManşet

SEFER ÖZTÜRK ESERLERİYLE OASİS SANAT GALERİSİ’NDE

Sefer Öztürk’ ün  ‘’ Anadolu’dan izlenimler ‘’ adlı çalışmalarının sergileneceği  resim sergisi  5 Kasım Salı  günü saat 18.00’de başlayacak kokteyl ile açılacak ve 23 Kasım 2019 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün 11.00 -19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Oasis Sanat Galerisi’ne, resim çalışmaları ile Sefer Öztürk konuk oluyor.Sanatçı, eserlerinde doğayı,dengeli bir sadelik içinde bir bütün olarak ele almış ve doğa-insan ilişkisiyle yerel konulara yer vermiştir.Sanatçının batı resminin verilerini, kişiliğini yozlaştırmadan uygulaması en önemli özelliğidir. Eserlerinde, doğayı dengeli bir sadelik içinde bir bütün olarak ele almış ve doğa-insan ilişkisiyle yerel konulara yer vermiştir.

1950 yılında Afyon’da doğan sanatçı, Öğretmen Okulu’nu bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’ne girdi.1973 yılında mezun oldu.Bu güne dek 42 kişisel sergi açtı.Bir çok karma sergiye katıldı. 1967 yılında Devlet Resim ve Heykel Sergisi’ne resmi kabul edilen en genç sanatçı oldu. Çeşitli yarışmalarda ödüller ve mansiyonlar aldı.

Türkiye’de keçe-resim çalışmalarını ilk başlatan sanatçıdır. Sefer Öztürk ilk sergilerinde keçeleriyle tanınmıştır.Resimlerinde gördüğümüz özgün yerel motiflerini keçelerinde de rahatlıkla uygulamıştır. Sanatçı çalışmalarına Bodrum’da devam etmektedir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu