EkonomiGündemManşet

BESİAD GELENEKSEL PERŞEMBE TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR…

BESİAD Geleneksel Perşembe toplantıları devam ediyor. BESİAD’ın Konuğu Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. IvanaZerec Perşembe toplantısına katıldı…

Geleneksel Türk mutfağı ile hizmet veren Nimet adlı restoranda gerçekleşen BESİAD Geleneksel Perşembe toplantısında konuşan BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgileri BESİAD üyeleri ile paylaştı.

8.BESİAD İş İnsanları ZirvesiBaşarı ile Tamamlandı…

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan 11-12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleşen 8.BESİAD İş İnsanları Zirvesinin başarı ile gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Kaplan; “Aylar süren hummalı bir hazırlık çalışması sonucunda BESİAD İş İnsanları Zirvesini başarı ile gerçekleştirdik. Öncelikle Yönetim Kurulu üyelerimize ve BESİAD üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Geçmişten gelen birikimlerimiz ve geçmişten bu güne kadar verilen emeklerin sonucunda, bu gün birlikte başardık. Çok önemli isimleri ağırladık. Bu zirve sadece BESİAD’a ve üyelerine bir katkı sağlamasından öte, Bodrum’un tanıtımına da önemli bir katkı sağladı. Bodrum’dan Türkiye’nin ekonomi gündemini belirledik. Bu çok önemli bir tanıtımanlamına geliyor…” dedi.

Engin Kaplan ekonominin sıkıntılı olduğu ve iş insanlarının morallerinin bozuk olduğu bu günlerde gerçekleştirilen bu zirvenin yeni bir bakış açısı yaratması açısından çok önemli olduğunu düşündüğünü söyledi. Milyon lira değerinde bir organizasyon olmasına karşın, mütevazi maliyetler ile gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Önemli Toplantılarda BESİAD Adına Görüşlerimizi Dile Getirdik…

BESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Kaplan, önümüzdeki yıl yapılacak olanBESİAD İş İnsanları Zirvesinin çalışmalarını da ara vermeden başladıklarını kaydederek; “Ortak İdealler Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, “Ege’de Bir Sahil Kasabasına Yerleşmek: Bodrum” konulu toplantıya BESİAD adına katılarak, Bodrum Belediye Başkanımız Ahmet Aras ile birlikte kürsüye çıkarak görüşlerimizi dile getirdik. Yine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından Bodrum’da düzenlenen 4.Uluslararası Girişimcilik İstihdam ve Kariyer Kongresi’ne panelist olarak katıldık ve görüşlerimiz yerli ve yabancı bilim insanları ile paylaştık…” dedi.

BESİAD Bodrum Efsaneleri Kitabının Sponsoru…

Başkan Kaplan BESİAD’ın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Cezmi Çoban tarafından yazılan “Bodrum Efsaneleri” adlı kitabın basımını üstlendiklerini ifade ederek şöyle konuştu; “Bodrumlu yazarımız, tarihçimiz Cezmi Çoban tarafından yazılan “Bodrum Efsaneleri” adlı kitabı üç bin adet bastırdık. Bin tanesini ulusal ve uluslararası bir çok noktaya gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. Bin tanesini de yazarımız Cezmi Çoban’a hediye ettik. Kalan bin adetini de satışa sunduk. Buradan elde edeceğimiz geliri de baskı maliyetinin bir bölümünü karşılamak için kullanacağız…”

BESİAD’ın Konuğu Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. IvanaZerec

Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. IvanaZerec BESİAD Perşembe toplantısının onur konuğu olarak katıldı. Kısa bir konuşma yapan Başkonsolos Dr. IvanaZerec ilk defa Bodrum’a geldiğini ve çok beğendiğini belirtti. Bundan sonra sık sık Bodrum’a gelmek istediğini kaydeden Başkonsolos Dr. IvanaZerec“Hırvatistan da bir Akdeniz ülkesi. Bu nedenle Türkiye ile turizm konusunda işbirliği yapabiliriz. Bu işbirliği sadece turizm ile sınırlandırmamak lazım. Her konuda işbirliği olarak düşünmek gerekir. İnşaat, Enerji ve sağlık konularında yatırımlar yapmaya her zaman hazırız. Benim görev süresi bitmeden Bodrum ve Hırvatistan işbirliği konusunun tamamlanmış olmasını diliyorum. Özellikle öğrenci değişimi konusunda da işbirliği yapabiliriz…” dedi.

Milano’dan Sonra En Fazla Konsolosun Olduğu Şehir İstanbul’dur…

Avrupa Birliği üyesi olmalarına rağmen henüz Euro kullanımına geçmediklerini, ancak ekonomik ve siyasi açıdan hiçbir sorun olmadığını da vurgulayan Başkonsolos Dr. IvanaZerec“Ben Bodrum’a Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın davetlisi olarak geldim ve onun önerisi ile bu toplantıya katılıyorum. Burada Bodrumlu iş adamları ile bir araya gelmekten de çok mutlu oldum. Milano’dan sonra en fazla konsolosun olduğu şehir İstanbul’dur. Tam 128 ülkenin başkonsolosu var. Ben aynı zamanda İstanbul Konsolosları Birliğinin de başkanıyım. BESİAD Üyeleri eğer İstanbul Başkonsoloslarından birisiyle iletişim kurmak isterlerse direkt olarak bana ulaşsınlar. Ben onları bir araya getirebilirim. İletişim bilgilerim başkan Kaplan tarafından sizlere iletilecek…” dedi. Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. IvanaZerec’in konuşması BESİAD Üyesi ve BOTAV Koordinatörü Serkan Ceylan tarafından Türkçeye çevrildi.

Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. IvanaZerec’in konuşmasının ardından katılımları için üyelere teşekkür eden BESİAD Başkanı Engin Kaplan “Son olarak bir haberi de sizler ile paylaşmak istiyorum. Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. IvanaZerec’in toplantımıza katılmasını sağlayan ve BESİAD üyemiz Serkan Ceylan, Bodrum’un en önemli kurumlarından birisi olan BOTAV Koordinatörlüğüne atandı. BESİAD olarak Sayın Serkan Ceylan’ı kutluyor ve başarılar diliyoruz. BOTAV’ın tüm projelerinde de bir paydaş olarak üzerimize düşen her türlü göreve de hazır olduğumuz belirtiyoruz…” dedi.

BESİAD Geleneksel Perşembe toplantısı iş insanlarının birbirleri ile gündeme dair sohbetleri ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu