ÇevreGündemManşet

AKDENİZ GÖLÜMÜZ CAN ÇEKİŞİYOR…

Bodrum’da bir grup çevreci ile duyarlı vatandaşlar tarafından, Yarımadanın tek sulak alanına dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Dünya’da sadece Gölköy Kovalık Sulak Alanında yetişen farklı türdeki hurmalıktaki çevre kirliliği ise tepki çekti. 

2 Şubat Dünya Sulak Alanlar gününde gerçekleşen etkinliğe Bodrum Kent Konseyi, Bodrum Yarımadası Kültür ve Çevresini Koruma Derneği, Doğa Derneği, çevreci ve duyarlı vatandaşlar katıldı. 

Türkiye Milli Botanik Bahçesi Müdürlüğünden de bir grup yetkili ise bölgede incelemelerde bulundu. 

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı etkinlikte Gölköy Kovalık Sulak Alanı(Akdeniz Gölü)’nda çevre temizliği ve yürüyüş gerçekleştirildi. Katılımcılara bölgenin tarihi ve doğal yapısı hakkında bilgiler verildi. 

Yaklaşık 2 saat süren etkinlik sonunda hurmalık alandan poşetlerce çöp toplandı. Sular altında kalan bölgelerde ise çoğunluğu plastik atıkların oluşturduğu çöpler durmaya devam etti. 

Öte yandan 20 Şubatta Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Prof. Dr. Melih Boydak, Doç. Dr. Serdar Gökhan Şenol ve Dr. Ragıp Esener’in katılımıyla ilçede Gölköy Sulak Alanı ve Hurmalığı adı altında bir çalıştay düzenlenecek. 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu