AsayişGündemManşet

TUR TEKNESİ İLE KAÇMAYI DENEDİLER…

Bodrum’dan yasadışı yollarla Yunanistan’ın İstanköy Adasına geçmek  isteyen 76 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Gece saat 02:30′ de Bitez sahilinden denize lastik botla açılarak yasa dışı yollarla İstanköy Adası’na kaçmak isteyen 6 Filistin 2 Suriye uyruklu olmak üzere toplam 8 düzensiz göçmen devriye atan Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Aynı gece 04:25′ de Yalıkavak açıklarında fiber tekne içerisinde 14 Suriye uyruklu düzensiz göçmen de Sahil Güvenlik ekiplerince uluslararası suya çıkmadan yakalandı.

Sabah 7:15 sıralarında ise Gümbet sahiline gelen 54 düzensiz göçmen kendilerini turist gibi gösterip “Kaptan Malik” isimli gezi teknesiyle denize açıldı. Sahil Güvenlik ekipleri şüphelendiği tekneye yaklaştı. 18 metrelik tur teknesine dur ihtarı çeken ekipler, dur ihtarına uymayan tur teknesini kovalamaya başladı. Ege Denizi’nde süren kısa kovalamacanın ardından tekne durduruldu. Tekneden, 54 düzensiz göçmen ve çok sayıda can simidi çıktı.

Bodrum’da yakalanan 76 düzensiz göçmen Turgutreis Sahil Güvenlik komutanlığına getirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu