GündemManşet

AFET VE ACİL DURUM KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Civelek’in yanı sıra; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Ergün Cebeci, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, kurul üyesi kurumların temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

Afet öncesi hazırlık ve risk azaltma çalışmalarının önemine değinerek, tüm kurumların öncelikle kapasite ve eksikliklerini belirleyerek hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini belirten Vali Civelek, geçtiğimiz günlerde yaşanan 5.8 İstanbul depreminden sonra bir kez daha afet ve acil durumlarla ilgili değerlendirmeye ihtiyaç duyulması üzerine bu toplantıyı gerçekleştirdikleri ifade etti.

Toplantı olası afet ve acil durumlara karşı planlama süreci, aşamaları, Hizmet Gruplarının sorumlulukları, ana çözüm ortağı ile destek çözüm ortağı kuruluşların görevleri, afet ve acil durum sonrasında yürütülecek işlemler ve yapılacak eğitim çalışmaları konusunda hazırlanan sunum ile devam etti.

Katılımcıların kurumlarının imkân ve kabiliyetleri varsa eksiklikleri ve yapmış oldukları hazırlık çalışmaları hakkında bilgi alınarak, görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu