GündemManşet

BODRUM’DA RENKLİ ETKİNLİK

Bodrum’da gerçekleştirilen “Trafikte Motosiklet ve Bisikletleri Fark Edin” etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Turkish Classic Car Murat 124 Grubu ve Milas BAB Riders Motosiklet Kulübü, motosiklet ve bisikletlerin trafikte yaşadığı zorluklara dikkat çekebilmek amacı ile Bodrum’da bir etkinlik gerçekleştirdi. “Trafikte Motosiklet ve Bisikletleri Fark Edin” adlı etkinliğe Muğla ve çevre illerden çok sayıda motosiklet ve otomobil kulüpleri katıldı.

Bodrum Belediye Meydanı’nda öğle saatlerinde başlayan organizasyonda Murat 124 otomobiller ve motosikletler meydana park edilerek sergilenmeye başladı. Etkinliğe katılanlar çalan müzik eşliğinde dans etti, zeybek oynadı. Meydanda ayrıca defile de gerçekleştirildi. Milas Patırtı Giyim’in mankenleri sonbahar-kış kreasyonlarını sundu. Defile büyük ilgi gördü.

Etkinlik hakkında basın mensuplarına bir açıklama yapan Turkish Classic Car Murat 124 grubu kurucusu İbrahim Çelik, şunları söyledi:

“Biz grup olarak zaman zaman farkındalık etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Bugün de Bodrum’da “Trafikte Motosiklet ve Bisikletleri Fark Edin” diye bir farkındalık etkinliği yapmak istedik. Biz 4 tekerli araç kullanıcıları olarak trafikte bizlerle aynı haklara sahip olan motosiklet ve bisikletleri hiçe sayar gibi davranmamalıyız. Motosiklet ve bisiklet kullanıcılarının yanındayız, çünkü aynı haklar ve aynı kurallara riayet etmek zorundayız. Onun için onlarla birlikte güzel bir etkinlik yapmak istedik. Sağ olsunlar Türkiye’nin çeşitli illerinden motosiklet ve otomobil kulüplerimiz geldi. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Yolda 4 teker, 2 teker diye bir ayrım yok, yol herkesin. Herkesin aynı hakları var, aynı kanunlara uymak zorunda.”

Milas BAB Riders Motosiklet Kulübü Kurucu Başkanı Mehmet Aşkın Ersan ise Turkish Classic Car Murat 124 grubu kurucusu İbrahim Çelik’e duyarlılığından dolayı teşekkür ederek “Motosikletlerin trafikte fark edilme konusunda ızdırabımız çok. Bizim sesimiz oldu. Dikkat çekmek için buradayız.” dedi.

Etkinliğin çok anlamlı olduğunu ifade eden Gökkuşağına Süren Kadınlar adlı motosiklet kulübünden Nur Köseoğlu ise şöyle dedi:

“Biz trafikte bireysel kullanıcılarız ama bugün buraya biz olmaya geldik. Bir otomobil grubunun bize bu etkinlikte yer vermesi çok değerli. Bundan dolayı kendilerini kutluyoruz.”

Türkiye Kadın Motosikletçiler Kulübü Başkanı Özlem Bağır ise motosikletliler olarak trafikte fark edilmek istediklerini söyleyerek “Bizim sanki yolun sağından kullanmak zorundaymışız gibi sanılıyor ama motosikletin de bir araç olduğunu yolun kendimize göre olan şeridinden gitmemiz gerektiğini, diğer araçların bizi sadece dikiz aynasına bakarak fark etmesi gerektiğini, bizlerin de aileleri ve çocukları olduğunu unutmamak gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Konserler ve DJ performansları ile gece saatlerine kadar süreceği ifade edilen etkinliğe kimi çocuk ve gençlerin de bisikletleri ile katıldığı görüldü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu