GündemHayatManşet

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EV DARÜŞŞAFAKA’YA HİBE EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde, Turgutreis Mahallesinde Fikret Bayırlı tarafından tüfekle vurularak öldürülen Arzu Ertan’ın Ağabeyi Oğuz Ertan sahibi olduğu ve kardeşinin öldürüldüğü evi Arzu Ertan anısına Darüşşafaka Cemiyetine bağışladı.

Cinayet olayından sonra Amerika’dan, Bodrum’a gelen Arzu Ertan’ın ağabeyi Oğuz Ertan’ın cinayetin işlendiği evi Darüşşafaka Cemiyetine bağışladığını gazetelere gönderdiği basın açıklamasıyla duyuran aile yakını Ebru Tekin, bildiride, aynen şöyle dedi:

“Kadın Cinayetlerine Bir Yenisi Daha Eklendi; 09.08.2019 tarihinde Bodrum’un Turgutreis Mahallesinde 39 yaşındaki Arzu Ertan; Fikret Bayırlı tarafından pompalı tüfekle saldırıya uğrayarak katledilmiştir.

Yıllar önce aile dostlukları Arzu ve ağabeyi Oğuz Ertan’ın Anne ve Babasının Fikret Bayırlı ve eşi Nermin Bayırlı’nın kiracısı olduklarında başlamış ve ilerleyerek  devam etmiştir. Bu uzun süreçte Fikret Bayırlı’nın, Arzu Ertan’ın ağabeyi Oğuz Ertan’dan almış olduğu borç parayı Oğuz Ertan’a geri ödememiş ve tüm iyi niyetli uzlaşma ve çözüm yollarını reddetmiştir.
Bu tür konularla dosyası hayli kabarık olan Fikret Bayırlı ile anlaşmaya varamayan Oğuz Ertan konuyu avukat yolu ile mahkemeye intikal ettirmiş, dava sonucunda ev tapu hakkı Oğuz Ertan’a geçmiştir.

Mahkeme kararına göre verilen 3 ay süre içerisinde evi boşaltmayan ve bu işi  olduğunca uzatan Fikret Bayırlı ve eşi Nermin Bayırlı toparlandıkları son gün olan 09.08.2019  tarihinde evde kalan birkaç eşyayı da çıkarttıktan sonra, saat 14:30 sularında  eve tekrar geri gelip “Burası size yar olmayacak” şeklinde tehditler savurarak orada sadece temizlik için bulunan Arzu Ertan’ı elindeki pompalı tüfekle katletmiştir. Olay esnasında eşi Nermin Bayırlı’nın da bitişik dairede olduğu ve akabinde özel bir araçla kaçtığı görülmüştür.

Konunun yerel basında farklı şekilde ele alındığı görülüp, kamuda yanlış algı yaratılmaya çalışılması Ertan Ailesi ve yakınlarını üzmüş, davanın daha net görülmesi ve Arzu Ertan’ın haklarının korunması için bu açıklama kaleme alınmıştır. Tüm Basın Yayın  Kuruluşlarına ve Kadın Hakları Derneklerine ilgiyle duyurulur.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu