GündemManşet

AŞURE ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Cem Vakfı Bodrum Şubesi tarafından Bodrum Cem Evi’nde aşure etkinliği gerçekleştirildi. Aşure etkinliği sonrası birlik cemi yapıldı.

Konacık Mahallesi’ndeki Cem Evi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu ve siyasi partilerin temsilcilerinin de aralarında olduğu çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan Cem Vakfı Bodrum Şube Başkanı Hüseyin Osanmaz, şunları söyledi:

“Aşuremizin birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluğumuza vesile olmasını temenni ediyorum. Hazreti İmam Hüseyin’in verdiği haklı mücadelesinin savunucusu ve yolun yolcusuyuz. Bizler daima Hüseyin gibi erdemli, ilkeli, dürüst, şefkatli, mert ve yiğit olarak Alevi İslam inancını yaşatıp zalimin zulmüne karşı geleceğiz ve daima Hüseyin’i yaşayacağız. Bodrum Cem Evi olarak sahip olduğumuz değerler doğrultusunda din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın bütün inançlara eşit mesafede saygı ve sevgi çerçevesinde dostça bir yaşam arzusu içerisindeyiz. Tuttuğumuz oruçları, çektiğimiz Kerbela yasını, dağıttığımız aşure lokmamızı Cenab-ı Hak kabul ve makbul eylesin.”

Osanmaz, sözlerini Aşık Veysel’in “Allah Birdir Peygamber Hak” dizelerini okuyarak noktaladı.

Cem Evi Dedesi Ali Öztürk ise yaptığı konuşmada “Yunus Emre’nin dediği gibi; ‘Yaratılanı sev yaratandan ötürü’. Biz ikiliği içimizden attıkça en büyük ibadeti yapmış oluruz. İnsanlara baktığımız zaman kin, kibir, cebir zaten bize yasaklanmıştır.” dedi.

Konuşmaların ardından dua okunup aşure dağıtıldı. Aşure etkinliği sonrası birlik cemi gerçekleştirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu