EğitimGündemManşet

BODRUM’DA ANLAMLI PROJE

Bodrum’da “Şehidimi Tanıyorum Vatanıma Sahip Çıkıyorum Projesi” başlatıldı. Projeye katılan okullar 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma haftasında Bodrum’a gelecek.

Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından başlatılan ve Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu’nun partner olduğu proje, öğrencilere okulun adını alan şehidini tanıtmak, mili ve manevi değerleri, vatan ve bayrak sevgisini kazandırarak farkındalık oluşturmak için hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ulusal Destek Servisi tarafından da onaylanan projeye 81 ildeki adında ‘’Şehit‘’ olan okulları dahil edip, diğer şehit okullarını da tanımak, ayrıca bu okullarla bir araya gelerek projeyi yaygınlaştırmak ve öğrencilerin projede aktif olarak yer almasını sağlamak hedefleniyor. Projeye şu ana kadar 28 ilden toplam 47 farklı okul ve yaklaşık 400 öğrenci katıldı. Projeye katılan tüm okullar 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma haftasında Bodrum’a davet edilerek katılımcıların bir araya getirilmesi planlanıyor.

Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Özden, proje ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Biz okul olarak bir proje okuluyuz. O yüzden projelerimizle adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Bu konuda kendimize ait projemizi gerçekleştiriyoruz. Partnerimiz Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu ile birlikte “Şehidimi Tanıyorum Vatanıma Sahip Çıkıyorum” diye bir proje başlattık.”

Projeyi yazan Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi Matematik öğretmeni Sevgi Şeremet Yıldırım, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Ben şehit okulunda çalışmaya başladığım günden itibaren şehitlerimizle ilgili bir proje yapmayı düşünüyordum. Öğrencilerin okullarının adını alan şehitleri tanımadıklarını fark ettim ve böylelikle bu proje ortaya çıktı. Yine Bodrum’dan bir şehit okulu, Şehit Mahmut Coşkunsu Ortaokulu’ndan İngilizce Öğretmeni Betül Kısa ile bir araya geldik. Proje ortağımız oldu. Projemiz aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı Ulusal Destek Servisi tarafından 7 Ağustos 2019 tarihinde onaylandı ve bir e-twinning projesi oldu. Biz bu projeyi Türkiye genelinde yaygınlaştırmak istiyoruz. 81 ilde adında “Şehit” olan okullarımızla bir araya gelip proje ortaklığımızı başlattık. Bu çok duygusal ve anlamlı bir proje. Çünkü bir okulumuz adı öğretmen şehidi, başka bir okul asker, polis şehidimizin adı, diğer bir okulumuz sivil şehidimizin adı. Bu kişiler vatanları uğruna canlarını feda etmişler. Ben bir öğretmen olarak onlara vefa borcumun olduğunu düşünüyorum.”

Proje kapsamında çeşitli etkinlikler yapacaklarını da ifade eden Sevgi Şeremet Yıldırım, sözlerini şöyle noktaladı:

“Öğrenciler önce kendi şehitlerini tanıyacaklar. Sonra 81 ilde eşleştirmelerimiz olacak. Birbirlerinin şehitlerini tanıtacaklar. Daha sonra şehitlerimize, mektup, şiir yazacaklar. Şehit ailelerini ziyaret edeceğiz. Şehitlerimizin mezarlıklarını ziyaret edeceğiz. Projemizi bu şekilde yaygınlaştırmaya çalışacağız. Projeye destek olan herkese teşekkür ediyorum.”

Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin geleneksel hale getirdiği aşure etkinliğinde proje tanıtıldı. Daha sonra katılımcılara ve öğrencilere aşure ikram edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu