ÇevreGündemManşet

O YIKIMDA SONA GELİNDİ…

Çeteli Burnu’nda bulunan ve bir süredir gündemde yerini koruyan projeye ait asansör kulesi yıkımında sona gelindi.

30 metre yüksekliğindeki asansör kulesinin yıkımı için ilk etapta Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı ekipler yıkım için saha inmiş ancak mal sahipleri diğer eklentilere zarar gelebileceği düşüncesiyle kendileri işlemi uygulamak istemişti. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri kontrolünde yaklaşık 20 gün boyunca devam eden yıkım işleminin ağırdan alındığı ve mal sahiplerinin talebi doğrultusunda devreye evre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri girdi.

Bakanlığa ait iş makinesi ile 3 gündür devam eden yıkımda sona gelindi.

Denize sıfır 154 bin metrekarelik arazide inşa edilmeye başlanan proje, Bodrum Belediyesi tarafından 8 kez mühürlenmişti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından göreve geldiği günden itibaren 5 kez mühürlenen ve daha önce de 3 kez mühürlenen proje her şeye rağmen davam etmişti. Projenin yapımı Şubat 2016’da başladı. 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen projeye tepki gösteren bölge sakinleri onaylanan imar plan değişikliklerinin iptali için dava açtı. Muğla 2. İdare Mahkemesi 18 Temmuz 2018’de aldığı kararla, plan değişikliğinde kamu yararı olmadığını belirterek yürütmeyi durdurdu. Proje sahibi firma itiraz etti ve istinaf mahkemesine başvurdu. Üst mahkeme Haziran 2019’da verdiği kararda, Muğla 2. İdare Mahkemesinin verdiği kararı iptal etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu