ÇevreGündemManşet

DENİZDEN BUDA ÇIKTI…

Yapılan temizlik çalışmalarında bugüne kadar denizden çift kişilik yatak, koltuk, sünger yatak, dolap gibi malzemeler çıkartan Marmaris Belediyesi temizlik ekipleri, AKUT ve Muğla Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği’nin desteği bu kez çöp konteynerini çıkardı. 

Farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak çevre temizliği gerçekleştiren Marmaris Belediyesi, AKUT ve Muğla Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ile birlikte İçmeler Aşıklar Tepesi’ni temizledi. Belediye temizlik ekipleri yol kenarlarını temizlerken, AKUT üyeleri ip teknikleri kullanarak seyir tepesinden aşağı inip atıkları topladı. Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın emriyle gelen Sualtı Grup Amirliği ekibi ise denize atılan çöp konteynerini çıkardı.

Marmaris AKUT Gönüllüleri, ulaşılması zor olan alanlarda temizlik için yardımda bulunduklarını belirterek, “En çok topladığımız çöpler cam ve plastik şişeler, plastik poşetler, meşrubat kutuları… Yani insanlar yiyip içip, çöplerini de maalesef doğaya bırakıyorlar. Denizin içinden çıkan konteyner gibi malzemelerin nasıl oraya gittiğini zaten aklımız almıyor. Ricamız çöplerini doğaya bırakmamaları. Özellikle camların orman yangınına yol açtığı unutulmamalı” dedi.

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Suzan Zift de sezon boyunca temizlik çalışmasını aralıksız sürdürdüklerini ifade ederek “Periyodik olarak çevre farkındalığı oluşturmak için çevre temizliği yapıyoruz. Ancak burası gibi sarp kayalık olan yerlerde bizim işçilerimizin temizlik yapması çok zordu. Bu nedenle AKUT’tan destek aldık. Sualtı Grup Amirliğimiz de kimliği belirsiz kişiler tarafından tepeden denize atılan çöp konteynerini yaklaşık 12 metre derinlikten çıkardı. İşbirlikleri halinde temizlik çalışmalarına devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu