ManşetSiyaset

Başkan Aras: “Dar gelirli vatandaşı istismar ettirmeyeceğiz!”

 

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, Ula Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar programına katıldı. İftar programında konuşan Aras, “Son dönemde ülkenin geldiği ağır ekonomik koşullarda belediyelerin sosyal belediyeciliğe ciddi bir zaman ve bütçe ayırması gerekiyor. Emek ayırması gerekiyor” dedi

Ramazan dolayısıyla iftar programlarında vatandaşlarla bir araya gelen CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ula Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar sofrasında binlerce Ulalıyla biraya geldi. Düzenlenen programda konuşan Aras, Ramazan dolayısıyla her gün farklı bir ilçede Muğlalılarla iftarda buluştuklarını, aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. İftar programının ardından seçim çalışmalarını sürdüren Aras, Ula Kent Meydanı’nda halk buluşması gerçekleştirdi. Başkan Aras’a CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Ula Belediye Başkan Adayı Mehmet Caner, CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, 23. Dönem Muğla Milletvekili Ali Arslan, 27. Dönem Muğla Milletvekili Burak Erbay ve CHP Ula İlçe Başkanı Mustafa Özdeş eşlik etti.

“YEREL YÖNETİM KENTİN İHTİYAÇLARINI YERİNDEN ÇÖZME MESELESİDİR”

İftar programından sonra Ula Kent Meydanında vatandaşa seslenen Aras, Ulalılara, Bodrum Belediye Başkanlığı dönemini ve hayata geçirdiği projeleri anlattı. Aras, “Muğla’da 13 ilçeyi almak için canla başla çalışmak zorundayız. Yerel yönetim yerinden yönetimdir. Kentin ihtiyaçlarını yerinden çözme meselesidir. Ciddi çalıştık. Beş yılda 500 kilometre civarında kanalizasyon yaptık. 4 tane atık su arıtma tesisi yaptık. Çocuklarımız için uygun fiyatlı 6 tane kreş yaptık. Öğretmenleri de orada işe aldık, çalıştırdık. Bir tane huzurevi yaptık. Bir tane kadın sığınma evi yaptık. Gençlere, çocuklarımıza kapalı spor salonu yaptık. Sizler vergi veriyorsunuz, belediyenin bütçesini oluşturuyorsunuz, oy veriyorsunuz, yönetimini seçiyorsunuz. Bizler sadece temsilci olarak burada bulunuyoruz. Sizi temsil ederek, sizin verdiğiniz bütçeyi iyi bir şekilde yöneterek bu bütçeyi döndürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“SOSYAL POLİTAKALARA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Sosyal belediyecilik anlayışının ve uygulamalarının yaygınlaştırılması için emek harcayacağını ifade eden Aras, iktidarın yardım politikasını eleştirdi Aras, “Kent kartın, Muğla Kart uygulamasıyla kapsamını genişletiyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımız için. Açlık sınırının altında kalmış emekli maaşı alanlar, evine bir asgari ücret girenler, dar gelirli vatandaşlarımız için uygulama yapacağız. Öğrenciler de bunun içine dahil olacak. Burada ulaşım ücretlerini de Muğla Kart vasıtasıyla destekleyeceğiz. Vatandaşımız, Muğla Kart üzerinden hiç kimseye muhtaç olmadan, kendi belediyesinden, kendi verdiği vergisiyle, kendi seçtiği yönetimiyle hiç kimseye muhtaç olmadan boyun eğmeden gelip aylık kartına yüklenecek parayla bu ihtiyaçlarını giderecek. Ya da bir anne çocuğuna mama alırken ya da dar gelirli bir vatandaşım ihtiyacı olan gıdayı pazardan, çarşıdan alması gerekirken koliyle sırıtan adamlar tarafından fotoğraf çekilerek istismar edilmesine izin vermeyeceğiz. Hiç kimseyi istismar ettirmeyeceğiz. Hiç kimse dilenci değil. O işi yapacak olanlarda sadaka vermiyor. Vatandaşın vergilerini onlara geri veriyor. Bizim hizmet anlayışımız budur. Bunlar sanki kendisinden, babasından miras kalmış da vatandaşa hulife dağıtır gibi dağıtıyorlar. Yani böyle bir yaklaşım bizde yok. Kesinlikle böyle bir davranışa hiç kimseyi maruz bırakmayacağım. Son dönemde ülkenin geldiği ağır ekonomik koşullarda belediyelerin sosyal belediyeciliğe ciddi bir zaman ve bütçe ayırması gerekiyor. Emek ayırması gerekiyor. O yüzden sosyal politikalara ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu