GündemKültür SanatManşet

BODRUM MÜZİK FESTİVALİ FAZIL SAY İLE BAŞLADI

15.Bodrum Müzik Festivali D-Marin Turgutreis’te başladı. Festivalin açılış gecesinde, Fazıl Say ve Nil Venditti yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrasının konseri izleyenleri adeta büyüledi.

Bodrum Müzik Festivalinin açılış gecesine, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın yanı sıra sanat ve iş dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. Yaklaşık 5 bin kişinin izlediği konserde festivalin onur ödülü, piyanist Fazıl Say’a takdim edildi.

Bodrum’un ve Türkiye’nin en önemli Müzik Festivali dört gün boyunca Sara Ferrandez, Umut Sağlam, Kerem Tunçer, Ksenija Sidorova, Karsu, Elvin Hoxha Ganiyev, Fazıl Say, Pablo Ferrandez, Vassilis Varvaresos, Orkun Pala ve Barok Bostancı’nın kurduğu Quartet Parantez, Faruk Kalaycı, Francesco Tristano, Korhan Futacı, Jess Gillam ve Zeynep Özsuca isimli sanatçıları ağırlayacak.

Festival aynı zamanda, Bilkent Senfoni Orkestrası, Olten Filarmoni Orkestrası ve Finlandiya’nın olağanüstü tango yorumlarıyla ünlü armonika grubu Svang gibi topluluklara da ev sahipliği yapıyor olacak.

Organizasyonun bu seneki geliri, Bodrum Sağlık Vakfına bağışlanacak.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu