GündemManşetTurizm

OTELLER DOLU… TURİST SAYISI 52 MİLYONA ULAŞACAK…

17.Uluslararası Bodrum Bale Festivalinin açılış programına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bayram tatili ile ilgili spekülasyonlara son noktayı koyarken turizmdeki son rakamları açıkladı. 

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması ile ilgili sorulan bir soru üzerine konuşan Bakan Ersoy konuşmasına şöyle devam etti:

“Bodrum biliyorsunuz Bu sezon Kurban Bayramı tam sezonun ortasına geldi, yüksek sezonun yani 9 gün olması 5 gün olması pek bir şey ifade etmiyor. Zaten yerlerin çoğu da dolu ben öğrendim otelci arkadaşlardan. Böyle bir ihtiyaç da olduğunu ben sanmıyorum. O kabinenin vereceği bir karar benim şahsen bakanlık olarak verebileceğim bir karar değil ama ihtiyaç da kaldığını sanmıyorum zaten otellerin hepsine dolu Bodrum’da. Sıkıntı yaşamayacak bu bayram dolaplarda zaten sezonda iyi gidiyor. Turist sayısında çok ciddi artış var. Bu sene İnşallah ortalamada yüzde 15’lik, yüzde 13-15 arasını bir turist sayısında artış karşılayacağız gibi gösteriyor rakamlar. 50 milyon hedefini aştık, aşacağız gibi gözüküyor, 51 hatta 52 milyon turist sayısını yakalayacağız gibi gözüküyor. Bizim bundan sonraki hedefimiz 2023 koyduğumuz iddialı defterimiz var biliyorsunuz 75 milyon turist hedefimiz var. Turizm tanıtım ve geliştirme Ajansı ile birlikte bu hedeflerle ilgili çok ciddi çalışmalarımız olacak ve kasım ayı itibariyle bu çalışmalarını yoğun bir şekilde çalışmaya başlıyoruz Türkiye’nin global tanıtımı ile ilgili. Hem turist pazarlarında çeşitlemeyi ön plana çıkaracağız hem nitelikli turistlerde daha yoğunlaşarak bir tanıtım yaparak mevcut potansiyelimizi de koruyacağız onları göz ardı etmek gibi bir şeyimiz yok. İnşallah hedeflerine Türkiye 2023 hedeflerine emin adımlarla gidiyor, başaracağız.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu