ÇevreGündemManşet

KARİA YOLUNA İLGİ ARTIYOR

karia yolu-akut-bodrumBölgede kış turizmine hareketlilik kazandırılması amacıyla Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MUTSO) öncülüğünde tamamlanan 820 kilometrelik tarihi “Karia Yürüyüş Yolu” doğa severlerin ilgi odağı oluyor.

Karia Yolu, Muğla ve Aydın illerini kapsayan Türkiye’nin en uzun mesafeli (820 km) trekking rotası olarak biliniyor. İsmini antik çağda bu bölgede yaşamış Karia medeniyetinden alan yürüyüş rotası kendine özgü mimarisi ile çok sayıdaki köyden, el değmemiş koylardan, zeytin ve badem ağaçları ile dolu tepelerden ve irili ufaklı, kimisi sadece yürüyerek ulaşılabilen antik kentlerden geçiyor.

Özellikle hafta sonları gruplar halinde güzergahtaki belirli pakurlar üzerinde yürüyüşler düzenleyen doğa severler ile dağcılık ve doğa sporları kulüpleri üyeleri bölgenin eşsiz manzaralarını keşfediyor. Yöredeki doğa turizminin geliştirilmesi amacıyla açılan güzergahta dağ yollarında çoğu zaman mavi ile yeşil kesişiyor.

Güzergahta yürüyüş yapan doğa severlerin olası bir kaza yada kayıp olma olaylarına karşı Bodrum AKUT ekibide çalışmalarına başladı. Yalıçiftlik bölgesinden başlayarak her hafta belirlenen bir etabı yürüyerek kateden Bodrum AKUT ekibi olası bir durumda hızlı müdahale edebilmek için bölgeyi tanıyor.

Bugüne kadar Bodrum’dan Fesleğen Yaylasına kadar yürüyen ekip bu hafta sonu ise Fesleğen Yaylasından Milas’ın Karacahisar bölgesine kadar uzanan parkuru yürüyecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu