GündemManşet

Belediyenin 100. Yıl Etkinlikleri Devam Ediyor

Meydan: “İşin Öznesi Mustafa Kemal Atatürk’tür”

 

Bodrum Belediyesi’nce hazırlanan, Cumhuriyet’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında Türk Tarihçi ve Yazar Sinan Meydan’ın sunumuyla “100. Yılda Cumhuriyeti Anlamak” söyleşisi gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla 24 Ekim Salı günü Herodot Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşiye Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye başkan yardımcıları, CHP Bodrum Başkanı tuna Işın ile Kadın Kolu Başkanı Umut anıl Özdoğan, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, basın mensupları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yakın tarih ve Atatürk ile ilgili çalışmalar gerçekleştiren Tarihçi Yazar Sinan Meydan’ın fotoğraf ve belgelerle desteklediği Atatürk ve Cumhuriyet anlatımı, vatandaşlar tarafından ilgiyle dinlendi. Türkiye’nin dört bir yanında halkla bir araya gelerek Cumhuriyet kazanımlarını anlattığını ifade eden Meydan, Cumhuriyet döneminin bazı belgelerini de dinleyicilerle paylaştı.

1918 yılından 1923 yılına kadar olan süreç ile Cumhuriyetin kuruluşundan sonra 1940’lara kadar yapılan yenilikleri anlatan Meydan, Amasya Genelgesinden meclis açılışına, 1923 Anayasasından Mudanya Ateşkes Antlaşmasına ve Lozan Antlaşmasına kadar pek çok önemli konudan da bahsetti. Harf Devrimi, eğitim devrimi, halkevleri, köy enstitüleri gibi Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen önemli atılımlara da değinerek, “İşin öznesi Mustafa Kemal Atatürk’tür” sözleriyle Cumhuriyetin temelinde umut olduğunu ve bu umudun kahramanının da Kemal Atatürk olduğunu vurguladı.

Katılımcıların merak ve ilgiyle dinlediği söyleşinin sonunda Tarihçi Sinan Meydan, bu güzel ortamda Bodrum’da halkla buluşmasına vesile olduğu için Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür etti. Başkan Ahmet Aras ve protokol üyeleri, Meydan’a teşekkürlerini iletirken çiçek takdiminde bulundu.

29 Ekim Etkinlikleri Kapsamlı Olarak Devam Ediyor

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri tüm hızıyla devam ederken 29 Ekim akşamı Cumhuriyet Bayramı kutlamaları konserlerle son bulacak.

Bodrum Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında hazırlanan etkinliklere https://www.bodrum.bel.tr/etkinlik_takvimi adresinden ulaşılabilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu