GündemKültür SanatManşet

FESTİVALDE İKİNCİ GÜN COŞKUYLA BAŞLADI

Bodrum Uluslararası Turgutreis Kültür Sanat Turizm Festivalinin ikinci günü çoşkuyla başladı.

27 Haziranda başlayan Festivalde ikinci gün de yoğun katılım oldu.. Turgutreis Sabancı kültür merkezindeki sergiyi gezen insanların ardından,konser verecek sanatçıları izlemek için konser alanında yerlerini aldılar.

Şevket Sabancı Parkında bulunan sergileri ziyaret eden insanlar alanda bulunan bir çok sanatçıyla sohbet etti. Sanat sokağının renkli görüntüsünü beğenenler ”burada Bodrum’u gördük, bir yandan kitap standları, bir yandan resim standları, bir yandan elişi standlarıyla Bodrum’u andırıyor. Bu çok hoşumuza gitti aynı zamanda sanatçılarımız çok içten ve samimi,Turgutreis’de böyle bir festivalin yapılmasından dolayı çok mutluyuz”şeklinde konuştular.

Gün boyu gezilen sergilerin ardından akşam konseri için alanda yerlerini alan insanlar konser alanını hıncahınç doldurdular.Sahne alan sanatçılara coşkuyla eşlik eden kalabalık izleyiciler alanda yer bulmakta zorluklar yaşadı.

SENEM DİYİCİ VE LUXUS GRUBUNU İZLEYEN TURGUTREİS’LİLER İKİNCİ GÜN FESTİVAL ALANINA AKIN ETTİ.

Uluslararası Turgutreis Sanat Kültür Turizm Festivali İlk gününde Sahne alan ünlü şarkıcı Senem Diyici’nin sergilediği performansla izleyicileri duygulandırıp ilgi ve sevgiyle festivalin ambiansını adeta Avrupa’ da bir konser izliyor havası yaratmasının ardından,Sahne alan LUXUS grubu da kendine özgü şarkı ve hareketli sahne showlarıyla sahnede müzikseverlere güzel anlar yaşatmasının ardından,Festivali alanında yaşanan yoğunluk ve konser alanında izleyici patlamasına neden oldu.

Tarık Papuççuoğlu’nun sempatik ve samimi tavırlarıyla sunduğu ikinci günde sahne alan sanatçılara ilgi çok büyük oldu. Sahneye çıkan Yunan Müzik gurubu Christos Alexandris yönetiminde çıktı. Ege’nin iki yakasını Turgutreis’e taşıyan Yunan grup ortak şarkılarımızı seslendirirken aslında kültürümüzün ne kadarr çok ortak yanlarının olduğunu bizlere yeniden yaşattılar.Yunan Grubun icra ettiği müziklere Agapi dans grubu danslarıyla eşklik etti. Yunanlı sanatçıların seslendirdiği bir birinden güzel parçalarla coşan seyirciler bir çok şarkıda Yunan gruba hem sözleriye hemde oyunlarla eşlik ettiler.

RECAİ ÇAKIR SÜRPRİZ YAPTI”ORKESTRA EŞLİĞİNDE ŞARKI SÖYLEDİ”

Tarık Papuççuoğlu Sürpriz yaparak, şarkı söylemesi için Sianji Otel Yönetim Kurulu Başkanı Racai Çakır’ı sahneye davet etti. Sahneye çıkan Çakır, ”Festivale destek ve gönül veren herkese çok teşekkür ediyorum. Festival gönüllüleri sayesinde buğün burada bir araya geldik ve bu güzel organizasyonu gerçekleştiriyoruz” diyen Çakır, bu güzel insanları sahne davet ediyorum diyerek ArToros Derneği Başkanı Festival Direktörü Gülsen Cengiz’i, TURDER Derneği Başkanı Festival Koordinatörü Mahmut Kaya’yı, Festival Komite üyesi Mualla Kaya,Güner Usak’ı ve Levent Karaduman’ı sahneye davet etti. Böyle bir festivali gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını belirten festival komite üyeleri başta Racai Çakır beye bize inandığı ve güvendiği için sonrada bizi yalnız bırakmayan siz Turgutreislilere çok teşekkür ediyoruz. Bu başlangıçla sizlerle beraber bu festivali dolu dolu çok uzun senelere taşıyacağımıza inanıyoruz. İyiki geldiniz iyiki burdasınız ve iyiki bize destek oldunuz hepinie çok teşekkür ediyoruz diyerek sahneden ayrıldılar. Aynalar şarkısını seslendiren Çakır izleyicilerden tam not aldı.

ERSAN ERDURA ADETA ELVİS PRESLEY’İ TURGUTREİS’E GETİRDİ

Yılların eskitemediği iki dev müzisyenin sahneye arka arkaya çıkmasıyla çoşkunun arttığı konserde, ilk çıkan yılların eskitemediği Ersan Erdura,başta ”obakışın senin”adlı bestesiyle başlayarak Elvis Presley’in şarkılarıyla devam ettiği bir birinden güzel şarkılarla dinleyicileri bir kez daha büyüledi. Konser alanında insanların arasına inen ve şarkılarını hayranlarıyla birlikte seslendiren Erdura’nın performansı izleyicileri büyüledi.

Erdura’nın ardından sahne alan Selçuk Alagöz, hem şarkılarıyla hemde anlattığı fıkralarıyla izleyicilerin beğenisi topladı. 70 ayrı dilde şakı söyleyen ve guinness rekorlar kitabı’na başvurduğunu belirten Alagöz, “Malabadi Köprüsü” şarkısıyla başladığı konsere, bestelediği altın plak ödüllü “Herşey Bitmiştir Artık” şarkısıyla devam etti.Sevilen birçok şarkıyı ard arda okuyan Alagöz izleyicilerin coşkuyla dans edip şarkılarına eşlik etmesiyle mutluluğunu ifade ederek sahneye tekrar davet ettiği Ersan Erdura’yla birlikte önce izmir marşını sonrada onunyıl marşını seslendirerek konseri bitirdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu