AsayişGündemManşet

İHSAN KALKAVAN’A FETÖ YÖNETİCİLİĞİNDEN FEZLEKE

ihsan kalkavanBodrum Başsavcılığınca İhsan Kalkavan hakkında FETÖ Yöneticiliğinden Fezleke…

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında,

2010 yılında Bodrum’da meydana gelen ve kamuoyuna “Manken Aslı Baş cinayeti” olarak yansıyan ve de Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması devam eden olaya ilişkin şüphelilerin tahliyesinde adı geçen İhsan Kalkavan hakkında fezleke yazıldı.

Yalıkavak Mahallesinde meydana gelen bahse konu cinayet soruşturma aşamasında, şüphelilerden Clup Flipper Sahibi Ahmet Derya Bayer’in, çocukları o dönem aynı soruşturma kapsamında tutuklu şüpheliler Hakan Sadi ve Volkan’ın tahliyesini sağlamaya dönük talebini dönemin Bodrum İmamı Zeki Yağmur’a bildirdiği iddia edildi. 2014 yılında yurt dışına çıkarak ülkeye dönmeyen ve hakkında yakalama emri bulunan iş adamı İhsan Kalkavan’ın İstanbul’dan gelerek FETÖ/PDY’nin Bodrum imamı Zeki Yağmur ile nüfuzunu kullanarak irtibat kurduğu, Ahmet Derya Bayerin’ de soruşturmaya müdahalesini sağlamak amacıyla bu kişiyle görüşmesini sağladığı, bir süre sonra da tutuklu Volkan Bayer’in tahliye olduğu iddiasına ilişkin olarak, İhsan Kalkavan hakkında FETÖ Yöneticiliğinden kamu davası açılmak üzere Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına fezleke yazıldığı öğrenildi.

Öte yandan, fezlekede FETÖ üyeliğinden kamu davası açılması talep edilen firari şüpheli Zeki Yağmur hakkında, daha önce de KHK ile kapatılan Bodrum Merter Okullarındaki yöneticiliği nedeniyle kamu davası açılmıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu