GündemKültür SanatManşet

3 SOPRANO VE 3 BAS” BÜYÜLEDİ

Restorasyon nedeniyle yaklaşık 2 yıl kapalı kalan Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği gösteri alanı yeniden kültür ve sanatla buluştu.

Yaz boyunca devam edecek konserler dizisi, Ankara, İstanbul, İzmir Opera ve Balesi solist sanatçıları Funda Ateşoğlu, Çiğdem Önol, Esin Talınlı Tuncay Kurtoğlu, Zafer Erdaş ve Teyfik Rodos’un katıldığı “3 SOPRANO VE 3 BAS” konseri ile başladı. 

Zaman zaman sanatseverlerinde eşlik ettiği eşsiz eserlerle dolu gece Bodrum Kalesinin tarihi atmosferinde gece boyunca yankılandı. 

Bodrum Kalesi ve Antik Tiyatroda bu yaz Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenecek “Bodrum Konserleri” Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında renkli sahne gösterileri, dünya starlarının konuk olduğu konserler, interaktif gösteriler, dans ve müzik ile gerçekleştirilecek.

Gösteride yer alan sanatçılardan Zafer Erdaş 3 Soprano ve 3 Bas grubu olarak zaman zaman bir araya geldiklerini belirterek şunları söyledi:,

“Bodrum Festivalinde de yine bize böyle bir öneride bulundular, tekrar böyle bir festival için konser yapar mısınız? Bizde memnuniyetle dedik kabul ettik, şimdi beraberiz arkadaşlarımızla uzun zamandır da konser yapmıyorduk birlikte, bizim içinde hasret giderme oldu.
Beni çok etkiliyor bu tür ortamlar, ören yerlerde konser vermek. İstanbul’da mesela Rumeli Hisarı vardı, şimdi maalesef orası artık konserlere kapatıldı ama Bodrum’da Kalede böyle bir ören yerde konser vermek bana ayrı bir his veriyor, çok mutlu oluyorum.”

Seyirciler arasında yer alan Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ise çok heyecanlı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bu fırsatı bizlere bütün müzikseverlere aynı zamanda ülkemizin tanıtımı da çok güzel yapan bu müzikle buluşmamız yine dinleyicilere kavuşmamız bizi çok mutlu ediyor. Artık o kadar çok festival, o kadar çok konser ve güzel etkinlikler var ki Bodrum’da gerçekten bununla gurur duyuyoruz. Dünya haritasında da hem doğa güzelliğimizle hem kültürümüzle yer almak ve özellikle tabi bu yörede hakikaten olağanüstü bir doku var. Yani sanki müzik kendini evinde hissediyor. Kalenin de çok güzel bir atmosferi var, çok güzel bir akustiği var yeni onarımda çok güzel oldu. Onun için heyecanla her konsere geliyoruz. Çok seviyoruz bu etkinlikler için önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde devam edilmesi umudumuz hep var.”  

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu