EğitimGündemManşet

ORMANCILAR BODRUM’DA TOPLANDI

Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik-BodrumMuğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen, “Kişisel Gelişim-Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi” başlıklı seminer Bodrum’da başladı.

Sabah saatlerinde Kumbahçe Mahallesindeki Diamond Otel’de başlayan ve 3 Mart gününe kadar sürecek olan seminere Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik başta olmak üzere Muğla Bölgesinde görevli 200’den fazla görevli katıldı. Bodrum Orman İşletme Şefi Önder Barut’un ev sahipliğinde gerçekleşen seminerin ilk gününde eski Orman Genel Müdürü Abdurrahman Sağkaya tarafından Bilgi Çağında Değişim Ve Liderlik konusu anlatıldı.

Sunum sonrası gazetecilere açıklama yapan Abdurrahman Sağkaya verdiği eğitim hakkında şu ifadeleri kullandı:
“Bilgi çağında değişen dengeler nelerdir, toplum ne şekilde değişiyor, değişen topluma Orman Genel Müdürlüğü nasıl cevap vermeli. Katılımcı bir demokrasiye doğru evriliyoruz. Sİvil Toplum Örgütleri önem kazanıyor. Orman Genel Müdürlüğü de şunun hesaplarını yapıyor; 10-20 sene sonra, toplumun istekleriyle ormanın verdiklerini nasıl bağdaştırabiliriz. Yani Orman genel Müdürlüğü geleceği yakalamak adına bu eğitimleri düzenliyor. Geçmişte yapılanlarla geleceği oluşturmamız mümkün değil. Bugün mutlaka yeni şeyler yaparak ormanla toplumu birleştirmemiz lazım” dedi.

Kısa süre önce göreve başlayan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, personel ile bir araya gelmek, personelin bilgi ve becerilerini ön plana çıkarmak maksadıyla böylee bir eğitim düzenlediklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Burada arkadaşalarımızın güncel bilgilerini ve donatılarını yükseltmek için buluştuk” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çelik, Bodrum’da yaşanan sel felaketinin bir daha tekrarlanmaması için çalışma yapacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Bodrum’da yaşanan sel felaketi sonrasında sayın bakanıızın talimatı doğrultusunda, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Çölleşme ve Erezyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa proje yapacağız ve bu çalışmamızı tamamlayacağız” dedi.

Yangın sezonu için 12 ay boyunca hazırlık içinde olduklarını ifade eden Mehmet Çelik, kiralık yangın söndürme helikopterlerin Mayıs ayı içerisinde bölgeye geleceklerini ifade etti. Çelik, Orman yangınları ile mücadelede önemli bir kuvvet olan helikopterlerin ve uçakların faydalarının çok büyük olduğuna dikkat çekti.

Seminer, İş Yaşamında İletişim Kalitesi, Kamu İhale Mevzuatında Değişiklik ve Uygulamaları konuları ile sürecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu