EkonomiGündemManşetSağlık

KURBAN SATIŞINDA YENİ DÖNEM…

Bodrum’da Cemil Çoban isimli besici, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle kurbanlık almaya gelenlerle tokalaşmak yerine “tek kullanımlık” ip aracılığıyla pazarlık yapıyor.

Besici Cemil Çoban, Konacık Mahallesi’ndeki kurbanlık satış pazarlarında iki ucu tutularak pazarlık yapılan sopa yerine “tek kullanımlık” ip kullanıyor.

Çoban, gazetecilere, virüse karşı önlemler aldıklarını söyledi.

Kurbanlığını yakından bakıp seçenlerle hiç temas olmadığını işaret eden Çoban “Pazarlık yaparken ip kullanmayı seçtim. Bir defa kullanıp çöpe atıyoruz. Müşterilerin geliş gidişlerinde ellerini dezenfekte etmelerini sağlıyoruz. Pazarlığı yapılan kurbanı işaretleyip kurban gününe kadar bakıyoruz. Kurbanı burada kestirmek isteyenler için de yoğunluk olmaması için randevu sistemi oluşturduk.” diye konuştu.

Kurbanlık pazarlığında akıllı telefon uygulaması da kullandıklarını belirten Çoban, alıcıları görüntülü arayıp ya da kurbanlıkların fotoğraflarını göndererek hiç yan yana gelmeden yapılan satışların daha yoğun olduğunu anlattı.

Kurbanlık alan Mustafa Arslan ise daha önce el sıkışarak yaptıkları pazarlığı bu sene ip kullanarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu