GündemKültür SanatManşet

BU KEZ “KÖKLÜKUYU ÇOCUK KOROSU” YARARINA

Karya Kültür ve Sanat Derneği, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100.yılında dönemin Riyaset-i Cumhur Orkestrasının baş kemancısı Enver Kapelman’ın  anısına 9 Mayıs 2019 ‘da “Bir Başkumandan, Bir Baş Kemancı” adlı konseri,  Mumcular Köklükuyu Çocukları yararına gerçekleşiyor.

Karsanat’ın 09 Mayıs Perşembe Günü Saat 20.30’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği konserin sanat yönetmeni derneğin sanat kurulu üyelerinden Piyanist Yonca Dinçer.

ENVER KAPELMAN

Yonca Dinçer,  konser programının içeriğinden önce Kapelman’ı anlatıyor.

“1903 doğumlu olan Enver Kapelman müzik hayatına “ Muzıka-i Humayun” ile başlar. Sanatçıyı tanıdığında Atatürk  “senin soyadın Kapelman olsun. Alman orkestra şefi Pretorius’un sana “Orkestra Adamı” yani Kapelman diye hitap ettiğini duydum.” der. Ve artık Kapelman aynı zamanda Atatürk’ün özel oda orkestrasının baş kemancısı  olur. 1940 yıllarında, Ankara Radyosu Salon Orkestrası’nın şefi ve kemancısıdır.1980  de vefatına kadar müzik çalışmalarına devam eder.”

KONSERİN KEMAN SANATÇISI GENÇ BİR YETENEK

Karsanat’ın “Bir Başkumandan, Bir Baş Kemancı” adını verdiği konserde genç  yeteneklerden 2006 doğumlu Naz İrem Türkmen  kemanı ile solist olarak katılıyor. Türkmen, bu küçük yaşına rağmen birçok uluslararası yarışmada ödüller alarak,  Türkiye ve Avrupa da konserler vermiş.

Konserin solistleri mezzo soprano Esen Demirci, soprano Burcu Hancı ve tenor Ufuk Toker’e piyanoda  piyanist Yonca Dinçer  eşlik  ediyor.Konserde, Mozart,Donizetti,Gounod,Puccini, Paganini , Muammer Sun ve Adnan Saygun’dan  eserler yer alıyor.

Karsanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rezzan Şebin “Konserimiz Mumcular’daki Köklüküyü Çocukları yararına olacaktır. Alınacak piyanonun bir tuşu da siz olun. Biletlerimiz, Artçısanat AVM Konacık, İmge Kitabevi Oasis ve Konser öncesi Herodot Kültür Merkezi’nden temin edilebilir.” diyerek, sanatseverleri konsere davet ediyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu