GündemKültür SanatManşet

İDİL BİRET YİNE MEST ETTİ…

Dünyaca bilinen Devlet Sanatçısı Piyanist İdil Biret, Bodrum’da konser verdi.

Pekdemir Kültür Sanat tarafından Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere ilgi yoğun olurken salonda yer kalmayınca kimi vatandaşlar sahne kenarlarına konulan sandalyelerde konseri izledi.

Konser öncesinde bir konuşma yapan Pekdemir Kültür Sanat yöneticisi Numan Pekdemir, konsere destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek “Bilindiği gibi dün Dünya Tiyatrolar Günü idi. Hepinizin Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyoruz ve illa ki sanat diyoruz. Beğeneceğiniz bir haberim var. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’nden geçtiğimiz günlerde beni aradılar ve önümüzdeki 5-15 Haziran arasında Bodrum Antik Tiyatro’da 5 etkinlik düzenleneceğini söylediler.” dedi.

Bodrum’da güzel ve her adayın birbirine karşı anlayışlı olduğu bir seçim atmosferi yaşandığını ifade eden Pekdemir, başkanlığa seçilecek adaydan konser salonu ve bin 500 kişi kapasiteli açık hava tiyatrosu taleplerinde bulunarak “Deve güreşleri ile bir yere varılmıyor.” dedi.

Numan Pekdemir’in konuşmasının ardından İdil Biret alkışlar arasında sahneye geldi. İki bölümden oluşan konserde İdil Biret, Bach, Schumann, Debussy ve Prokofiev’den eserler seslendirirken performansı büyük beğeni kazandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu