GündemManşetTurizm

BAKAN ERSOY’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bodrum’da Turizm sektörü temsilci, Muhtarla ve bazı STK’lar ile bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Konferans salonunda Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan adayı Op.Dr. Tahir Ateş’in ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, Bakan Mehmet Nuri Ersoy ‘un yanı sıra Ak Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Ak Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Nil Hıdır, Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Özmen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Ömer Varan, ilçede görev yapan muhtarlar ve STK temsilcileri ve Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Adayları katıldı.

Bodrum’u çok önemsediğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhurbaşkanımız döneminde ilk defa turizm stratejik sektör ilan edildi. Bodrum’u Türkiye’nin markası olarak görüyoruz. Uçak tarifeli seferleri kademeli olarak arttırılıyor. Uzun süreden beri her yıl Bodrum’da bulunmamım da Bodrum açısından bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Bodrum’un turizme bakış açısının değişmesi gerekiyor. Biz bugün ağırlıklı olarak Bodrum’un sorunlarını konuşmaya, neler yapabiliriz, 2023 dönemine kadar ne faydamız olabilir, onları konuşmaya geldik. Ben bugün sizlerin sorunlarını dinleyeceğim, kafamdakileri anlatacağım. Gerekli notları alacağım.”

Toplantıya katılan bazı STK temsilcilerinin soruları üzerine açıklama yapan Bakan Ersoy şöyle konuştu:

“Biz hükümet olarak yasalar çerçevesinde hareket ederiz. Yasal olmayan her şeyin karşısındayız. Deniz Ticaret Odasının Kissebükü ile ilgili verdiği çok güzel bir proje var, onu hayata geçireceğiz. Buradaki arkeolojik kalıntıları gün ışığına çıkarıp, koruma altına alıp yat turizmine açacağız. Kissebükü yapılaşmaya kapalı olacak. Ayrıca Yalıkavak-Küdür Mevkiindeki yapılaşmaya da son veriyoruz. Orada barakalar yıkılacak iskele kazıkları sökülecek.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu