ÇevreGündemManşet

HAYVANSEVERLER TRİBÜNDE TOPLANDI…

Bodrum’da, 10 gün içerisinde 9 köpeğin zehirlenerek telef olması sonrası hayvanseverler Gümüşlükspor tribününden duruma tepki gösterdi.

Gümüşlük Mahallesinde yaşanan zehirlenmelerin ardından bugün Muğla Süper Amatör Ligi’nde Gümüşlükspor ile Dalyanspor arasında oynanacak maç öncesi hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Tribünde toplanan taraftarlar ve hayvanseverler açtıkları pankart ve dövizlerle zehirlenmelerin bir an önce son bulmasını istedi.

Gümüşlük Sokak Hayvanları Gönüllüleri adına bir açıklama yapan Behçet Ak şunları söyledi;

“Son zehirlenme olayları bizi derinden sarstı. Olayın tekrarlanmaması için elimizden geldiğince bilinç yaratmaya çalışıyoruz. Bizim buradaki düşüncemiz Gümüşlükte bütün canlılarla tabiatıyla, ağacıyla, böceğiyle, köpeğiyle, kedisiyle bir sevgi içerisinde yaşamak. Böyle topluma zarar veren, Gümüşlüğe zarar veren zehirlenmeleri nefretle kınıyoruz. Bir an önce burada hayvanlara zarar veren insanların tespit edilerek kamuoyuna bildirilmesini ve Gümüşlük’ün daha yaşanabilir, daha birbirine seven insanlardan oluşan bir köy olması dileğimiz.”

Zehirlenmelere tepki olarak Gümüşlüksporlu oyuncular Dalyanspor ile oynayacakları maç öncesi sahaya kucaklarında yavru köpeklerle çıkacaklardı ancak bölgede etkili olan sağanak yağış nedeniyle maç iptal oldu.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu