GündemManşetSiyaset

ARAS: HAYALİM BODRUM’UN KADİM KÜLTÜRÜNE YAKIŞAN BİR TİYATRO BİNASI

CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Bodrum Şehir Tiyatrosu ekibiyle bir araya geldi. Aras, sanat üreten Bodrum’un, bu anlamda da bir ‘çekim merkezi’ olması için proje ve planlamaların yapıldığını belirterek “Bodrum’da kültüre ve sanata yönelik altyapı ve istihdamı geliştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında. Kültür ve sanat merkezli kentsel dönüşüm politikalarını bir an önce hayata geçireceğiz” dedi.

Herodot Kültür Merkezi’ndeki buluşmaya ünlü tiyatro sanatçıları Tarık Pabuççoğlu ile Erdal Cindoruk da katıldı. BBŞT Müdürü Rezzan Şebin ve Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen ile Şehir Tiyatrosu sanatçılarının bulunduğu sohbet toplantısında sanatçılar ve gönüllü destekçiler, Bodrum Belediyesi’nden beklentilerini dile getirdiler.

Sanatçılar, Bodrum’da genç yeteneklerin önünü açacak proje ve yatırımlar istediklerini ve kurumsallaşmayı hedeflediklerini belirterek “Genç ve akademili arkadaşlarımızı profesyonel sanatçılarla bir araya getirecek yapılanmalara ihtiyacımız var” dediler. Bodrum Şehir Tiyatrosu Müdürü Rezzan Şebin,yerel yönetimlerin aldığı kültür yaşamını ilgilendiren kararları alırken sanatçılara da danışılmasını istediklerini belirterek sorun ve taleplerini bir rapor halinde sunacaklarını kaydetti.

Bugüne kadar Bodrum’da çeşitli festival ve organizasyonlar düzenleyen ve Bodrum’un tanıtımına büyük emek veren Aras, sanatçıların Bodrum Belediyesi’nden beklenti ve taleplerini dinledi. Belediyenin kültür ve sanatla ilgili birimlerinin ihtiyaç ve beklentileri anında karşılayabilecek altyapıya bir an önce kavuşturulacağını söyleyen Aras, “Bodrum, kültür ve sanatın hem üreticisi hem de takipçisi olan bir kent. Bodrum’da yaşayan sanatçıların belediyenin aktif paydaşlarından biri haline gelmesi için büyük projeler planladık. Öncelikle Bodrum’a bir kültür ve sanat merkezi kazandıracağız.Her mahallede, gençlerin ve çocukların sanatla buluşacağı merkezler oluşturacağız. Hayalim Bodrum’un kadim kültürüne yakışır bir tiyatro binası ve senfoni orkestrasının oluşturulması. Böylesine nitelikli sanatçıların yaşadığı Bodrum’u, kültürün ve sanatın başkenti yapmak öncelikli hedeflerim arasında. İyi ki varsınız” diye konuştu.

Samimi bir sohbet havasında geçen toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu