GündemKültür SanatManşet

USTALAR BODRUM’DA SAHNE ALDI…

Türk halk müziğinin iki usta ismi Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Bodrum’da konser verdi.

Bodrum Alevi ve Bektaşi Kültür Derneği tarafından organize edilen konserde Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Müziğe 5 yaşından itibaren keman, bağlama, cümbüş çalarak başlayan ve perdesiz gitarı icat eden Erkan Oğur ile Türk Halk Müziği’nin usta isimlerinden İsmail Hakkı Demircioğlu, Türkülerini Bodrumlular için seslendirdi.

Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde ikilinin performansı izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Konserden elde edilen gelirin ilçede yapılacak Cem Evi’ne aktarılacağı bildirildi.

Konser öncesi basın mensuplarına konuşan Bodrum Alevi ve Bektaşi Kültür Derneği Başkanı Av. Cem Yalçın, davetlerini kırmayıp Bodrum’da konser veren iki sanatçıya teşekkür ederek şunları söyledi:

“Biliyorsunuz geçen Ekim ayında Bodrum Belediye Meclisinde alınan bir karar var. Derneğimize bir Cem Evi yeri tahsis edilmişti. Bu yerde başlayacak Cem Evi inşaatına bir can suyu olması temennisiyle bugünkü konseri tertip ettik. Bu konsere katkı sunan sanatçılarımıza ve buraya gelen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”

İsmail Hakkı Demircioğlu ise “Arkadaşların projelerine küçük bir katkımız olduğu için çok mutluyum. Bu camianın Türkülere çok katkısı var. Bizim Türküleri sevmemize belki de bu camia neden olmuştur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Erkan Oğur da Cem Evi’ne katkıda bulunmanın kendilerini çok mutlu edeceğini dile getirerek “Biz alevi değiliz. Daha iyi müzik yapabilmek için bu camiadan olmayı isterdim. Bu kervana sonradan olma olarak katıldık. Bir katkımız varsa bu bizi sevindirir. İnşallah hedefine ulaşır.” diye konuştu.

“Müzik bizim yaşam biçimimiz.” diyen Oğur, “Müzik bizimle gittiği yere kadar, ölene kadar devam edecektir.” dedi.

Konseri, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mustafa Saruhan da izledi.

Oğur ve Demircioğlu’nun seslendirdiği Türkülere zaman zaman izleyenler de eşlik etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu