AsayişGündemManşet

“ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN”

İçişleri Bakanlığınca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla kampanya başlatıldı.

2019 yılının Yaya Öncelikli Trafik Yılı ilan edilişi kapsamında 81 ilde eş zamanlı başlatılan kampanya ilimizde de gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinliğe Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, kurum amirleri, emniyet ve jandarma trafik ekipleri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İçişleri Bakanlığınca “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan kampanya ile trafikte geçiş üstünlüğünün yayalarda olduğunu belirten Vali Civelek, “Bundan böyle trafik işaretlerinin bulunmadığı, görevli kişilerin bulunmadığı yaya ve okul geçitlerinde, kavşak giriş ve çıkışlarında sürücüler geçitten geçmek üzere bulunan yayalara öncelik hakkı vereceklerdir.

Yani yaya geçidinden, okul geçidinden, kavşak giriş çıkışlarından geçmekte olan yayaları gördükleri anda sürücüler yavaşlayacak ve duracaklardır.” dedi.

Vali Civelek “Trafikte önceliğin yayalarda olduğu bilincinin oluşturulması bu konuda farkındalık, duyarlılık yaratılması için İçişleri Bakanlığımızca bugün itibariyle ülkemizde tüm il ve ilçelerde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” etkinliği başlamıştır. Trafikte yaya güvenliği konusunda farkındalık, duyarlık yaratacak olun bu etkinliğin ilimizde de başarıyla yürütülmesini temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yayaların yaya geçidine çıkması ile birlikte seyir halinde olan araçlar durarak yayalara geçiş önceliği tanıdılar. Kampanya kapsamında Vali Civelek yayalarla birlikte yaya geçidini kullanarak karşıdan karşıya geçti.

Etkinlik kapsamında emniyet ve jandarma trafik ekiplerince il genelinde bulunan yaya geçitlerinde gerçekleştirilen çalışma kapsamında araç sürücülerine broşürler dağıtılarak, sürücüler yaya geçidi hakkında bilgilendirildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu