EkonomiGündemManşet

DOLMASI BAKLAVASI DERKEN SÜTLACI DA YAPILDI

Bodrum Mandalinası-Fadime AslanAroması ve kokusuyla Muğla’nın Bodrum İlçesine has bir ürün olan Bodrum Mandalinası şimdide sütlaç ile buluştu.

Coğrafi işaretli Bodrum Mandalinasının kabuğundan yapılan fırın sütlaç tadanları şaşkına çevirdi.

Turgutries Mahallesinde yaşayan girişimci iş kadını Fadime Aslan, Bodrum Mandalinasından 18. Ürününü tanıttı.

Daha önce Mandalinadan dolma, baklava, peynir, reçel, ekşi gibi ürünler elde eden Fadime Aslan bu seferde mandalinanın kabuğunu kullanarak fırın sütlaç yapmayı başardı.

Özenle soyduğu mandalina kabuğunu tam bir hafta süren özel işlemlerden geçiren Aslan daha sonra hazırladığı sütlaç harcını kabuğun içene koyarak fırında pişiriyor.

Bodrum Mandalinasına değer katmak ve ürünün Pazar payını yükseltmek amacıyla çeşitli gıda ürünleri üreten Fadime Aslan’ın son eseri büyük beğeni topladı.

Kabuğu ile birlikte tüketilen Bodrum Mandalinalı fırın sütlacı pişirmekte bir hayli zahmetli.

Yaklaşık bir hafta sadece mandalina kabuğunu terbiye eden Üretici Fadime Aslan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu sefer fırında sütlaç yaptım mandalina kabuğunda. Fırında sütlacı kabuğu ile birlikte tüketiyorsunuz. Çok farklı bir lezzet oldu. Sütlaç yerken içerisinde mandalinayı da yiyormuş hissi var. Daha çok şey yapacağım. Mandalina gerçekten Bodrum’a ait çok güzel bir ürün, kıymetini bilsinler. Özellikle buradan sesleniyorum, mandalina bahçelerini kesmekten vazgeçin. Lütfen mandalinalara sahip çıkın.”

Bu farklı tatlıyı tadanlar çatalı elinden bırakamadı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu