EkonomiGündemManşet

GEL DE SOFRA KUR…

Ülke genelinde artan pazar fiyatları hem tüketiciyi hem de satıcıları olumsuz yönde etkiledi.

Ülke genelinde yüksek olan meyve ve sebze fiyatları Bodrum’da da farklı değil. Kent Haber olarak bugün Bodrum Pazarı’na giderek pazarcıya ve vatandaşa mikrofon uzattık. Artan fiyatlar sebebi ile vatandaşlar pazar alış verişlerini daha az yapmak zorunda kaldığını dile getirirken, pazarcılar da umdukları satışı yapamamaktan şikayet etti. Kimileri yüksek fiyatları akaryakıt ve elektrik fiyatının yüksekliğine bağlarken kimileri de hava şartlarından dolayı sebze meyve fiyatlarının yüksek olduğunu ifade ediyor.

Pazarda biberin fiyatı 14-15 TL, patlıcan 12-14 TL, domates 6 TL, salatalık 7 TL, soğan 5 TL, karnabahar 7 TL civarında satılıyor.

Milas’ta ürettiği sebzeleri Bodrum’da satan Sadike Gül, “Mazot, gübre, elektrik fiyatları arttı. Biz de bu işlerden para kazanamaz duruma geldik. Keşke her şey ucuz olsa da biz de daha fazla satsak. Sürümden kazanırız. Biz şimdi zararına çalışıyoruz.” dedi.

Ayşe Özdemir isimli başka bir Pazar esnafı ise yüksek fiyatlarının hava şartlarından kaynaklandığını ifade ederek “Doğal afetlerden dolayı fiyatlar yüksek. Yağmur, çamur, fırtınadan fiyatlar yüksek. Şu anda bahçe çamur, giremiyoruz. Bahçeye girdiğimde lahanalarım sanki tavuk yemiş gibiydi.” diye konuştu.

Ümit Aytaç adlı vatandaş ise yüksek fiyatlardan dert yanarak, “Diyebileceğim tek şey; felaket. 10 TL’den aşağı çok bir şey alamıyoruz. Çok pahalı. Önceden bir kilo alıyordum, şimdi yarım kilo alıyorum. Ispanak alacağım, 8 TL, 10 TL, 12 TL diyorlar. Yani bir fiyat politikası da yok.” değerlendirmesinde bulundu.

Ailesi ile birlikte Bodrum Pazarı’na çıkan Nedim Çetin de “Fiyatlar gerçekten de yüksek. Hava şartlarından kaynaklanıyor olabilir. Biz vatandaş olarak istediğimizi alamıyoruz. İhtiyaçlarımızdan kısmaya çalışıyoruz. Örnek vereyim, biber almaktan vazgeçiyoruz. Kilosu 14 TL. Kimi şeyleri de 2 kilo almak yerine yarım kilo alıyoruz.” diye konuştu.

Tayfun Doğan isimli başka bir Pazar esnafı da “Doğal afetler Allah’tan gelen bir şey. Yağmur, sel, dolu, fırtına çok etkiledi. Cam seralarar olduğu gibi kırıldı, patlıcanların içine düştü. Çok zarar ziyan var. Kimisi dolar düştü, fiyatlar düşmedi diyor ama alakası yok. Biz Milas’tan geliyoruz, kendi ürettiğimiz ürünleri satıyoruz. Köyde seramız fırtınada patladı. Zararımız çoktu. Evlere kadar su bastı. Hava şartları kötü gittiği için fiyatlar yüksek.” ifadelerini kullandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu