GündemManşet

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2019 yılı 1. Olağan Toplantısı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Civelek’in yanı sıra; Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Müzeyyen Yıldırım ile kurum üyesi kurum temsilcileri katıldı.

Vali Civelek toplantının açılışında yaptığı konuşmasında Muğla’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirterek, 2018 yılında Muğla’nın özel sektörde gençlerin işe yerleştirilmesinde Türkiye birincisi, özel sektörde genel işe yerleştirme ve özel sektörde kadınların işe yerleştirilmesinde Türkiye ikincisi, özel sektörde yükseköğretim mezunlarının işe yerleştirilmesinde Türkiye üçüncüsü olduğunu dile getirdi.

Gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Müzeyyen Yıldırım, 2018 yılında İşkur personeli tarafından 5 bin 959 işveren ziyareti, 53 bin 398 vatandaş için iş arama görüşmesi ve toplam 9 bin 66 kişiye iş arama becerileri eğitimi verildiğini belirtti.

2018 yılında İl genelinde 80 bin 58 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini aktaran Müdür Vekili Yıldırım, 2018 yılı İş Başı Eğitim Programı kapsamında 4 bin 566 kişinin kalıcı istihdam edildiğini ifade etti.

2018 yılı verilerinin de değerlendirildiği toplantıda ayrıca 100 günlük eylem planı kapsamında İŞKUR tarafından gençlerin ve kadınların istihdamını arttırmaya yönelik uygulamaya konulan “İşe İlk Adım” ve “İş’te Anne” projeleri hakkında kurul üyeleri bilgilendirildi.

Toplantıda Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ile geliştirilen başta suça sürüklenmiş çocuklar ve dezavantajlı grupları iş ve meslek sahibi yapmayı hedefleyen “Ege’nin İncisi” projesi ile 2018 yılı içerisinde 100 kişiye istihdam sağlandığı ve projenin 2019 yılında da devam edeceği bildirildi.

Toplantı sonunda, ihtiyaç duyulan alanlarda mesleki eğitim kursu düzenlenmesi, ayrıca işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda farklı ortaöğretim kurumunda yeni alan/dalların açılması yönünde karar alındı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu