GündemManşetSpor

DENİZİN KIZLARI ÇEYREK FİNALDE

Bodrum’a Hentbol sahalarından Süper Lig heyecanını yaşatan Yalıkavak Spor Kulübü, geçtiğimiz hafta oynadığı eleme maçlarında gösterdiği üstün performansı ile Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) tarafından düzenlenen THF Türkiye Kupası Maçları 2. Turu C Gurubu ikincisi olarak, çeyrek finale yükseldi.

İkinci tur maçları kapsamında ilk maçını Mardin Belediye Spor ile oynayan ve bu maçı kazanarak çeyrek finali garantileyen Yalıkavak Spor Kulübü, gurup ikincisi olarak tamamladığı karşılaşmaların sonunda THF 2018-2019 Sezonu Hentbol Kadınlar Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelelerinde Bodrum Bayrağını dalgalandırmaya hak kazandı.

4 grupta oynanan Hentbol Kadınlar Türkiye kupası 2. tur maçlarının ardından A grubunda Yenimahalle Belediyesi SK ve Ardeşen GSK, B grubunda Üsküdar Belediyesi SK ve Aksaray Belediyesi GSK, C grubudan Muratpaşa Belediyesi SK ve Yalıkavakspor, D grubunda ise Kastamonu Belediyesi GSK ve İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK gruplarında ilk iki sırayı alıp çeyrek finalist oldular.

Çeyrek final karşılaşmaları kapsamında ilk maçlarını 27 Şubat tarihinde oynayacak olan Yalıkavak Spor Kulübü, lider Kastamonu Belediyesi GSK ile karşılaşacak.

Eşleşmelerin ardından konuya ilişkin bir açıklama yapan Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Mehmet Esen, aldıkları sonuçlardan çok memnun olduklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı;

“Henüz süper lige yeni çıkan bir takım olarak, hedeflerimize doğru emin adımlarla yürüyoruz. Bizim her zaman kazanmaya olan kararlılığımız, her çıktığımız maçta en büyük motivasyonumuz oluyor. Oynadığımız kupa maçlarında neredeyse bütün rakiplerimizi eleyerek, kupada çeyrek finale kadar yükseldik.

Kupa maçlarında eşleştiğimiz Kastamonu Belediyesi GSK, THF Kadınlar Süper Ligi Lideri konumunda. Yani artık rakiplerimiz oldukça güçlü. Önümüzde uzunca bir süremiz var. Lig maçlarımız var. Türkiye Kupası’nı hedefimizin odağına yerleştirdik. 27 Şubat’a kadar iyi hazırlanıp, kupa mücadelemizi devam ettirmek en büyük amacımız. Biz birbirimize inanıyoruz. Bu mücadeleyi de kazanmak en büyük arzumuz. Kendi evimizde lider takımı ağırlayacağız. Bu da bizim en büyük avantajımız. Seyircimizin, Bodrum’un bize desteği o maçta tam olacaktır. Bu da bizim en büyük motivasyon kaynağımız olacaktır. O nedenle maça daha avantajlı başlayacağımızı düşünüyorum.”

Hentbol Türkiye Kadınlar Kupası Çeyrek Final mücadelesinde lider Kastamonu Belediyesi GSK ile Bodrum Belediyesi Binnaz Karakaya Kapalı Spor Salonu’nda karşılaşacak olan Yalıkavak Spor Kulübü, 16 Mart tarihinde maçın rövanşını Kastamonu’da oynayacak. Her iki maçın sonunda avantajlı olan takım, Ardeşen GSK – Üsküdar Belediyesi SK karşılaşmalarının kazananı ile yarı final maçı oynayacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu