GündemManşetSpor

İPEKOĞLU:” TÜRK FUTBOLUNU HEP BİRLİKTE KURTARABİLİRİZ…”

Ziraat Türkiye Kupasında fırtına gibi esen Bodrum Belediyesi Bodrumspor’un Teknik Direktörü Engin İpekoğlu hedeflerini anlattı. İpekoğlu, 14 yabancı serbestisinin Türk furboluna büyük zarar verdiğini ifade etti.

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil beyazlı ekip devreyi 28 puanla 7. sırada tamamlarken Ziraat Türkiye Kupasında da emin adımlarla ilerliyor. 

Kupada, Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Ankaragücü’nü saf dışı bırakan Bodrumspor’un yeni rakibi ise yine Süper Lig takımlarından biri olan Evkur Yeni Malatyaspor oldu. 

Ligde verilen arada Bodrum’da hazırlıklarını sürdüren Bodrumspor’un Teknik Adamı Engin İpekoğlu Ligde ve Kupadaki hedeflerini açıkladı. 

Engin İpekoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bizim öncelikli hedefimiz tabi ki Lig de play offa katılabilmek ama bunun yanında tabi ki kupada da gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Sivas ve Ankaragücü takımını eledik, ondan sonra oynayacağımız Yeni Malatya maçında da yani bir üst tura çıkmak için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Ama öncelikli hedefimiz bizim ligde play offa kalabilmek.”

Kadrosunda hiç yabancı futbolcu barındırmayan İpekoğlu yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi: 

“Aslında bu Türk futbolunun en temel problemlerinden bir tanesi, bunu daha öncede 14 yabancı serbestliği gündeme geldiği dönemde de söyledim. 14 tane yabancı Türk futbolu adına olumsuz bir düşünce diye söylemiştim bugün bunları yaşıyoruz. Şimdi baktığımız zaman Türkiye’de birçok kulüp mali sıkıntılar içerisinde. Burada özellikle yabancı transferlerinde yapılan yanlış transferlerin, bu transferlerin geri gönderilme sürecinde yapmış oldukları üç yıllık anlaşmalar, tabi ki gidecek olan futbolcularında anlaşmış oldukları rakamları talep etmesi vs,vs., Yani sonuç itibariyle bu 14 tane yabancı serbestisinden dolayı kulüplerin, özellikle süper lig kulüplerinin borçları gittikçe daha yukarıya çıkma zorunluluğu doğdu tabi ki doğal olarak. 


Burada öncelikle yapılması gereken bu 14 tane yabancı serbestisini en aza indirgemek, ondan sonra tabi ki burada bir defa kesinlikle genç yetenekli oyuncuları oynatmak zorundayız. Ha bunun yanında tabi ki bu oynatacak oluğumuz genç oyunculardan dolayı kaybedilecek olan 3-5 puanı da sineye çekecek bir taraftar profiline de ihtiyacımız var. Sadece burada yabancı sayısını azaltıp oda yetmiyor biz teknik adamların belki de kariyerlerini bir tarafa bırakıp genç oyunculara şans verip kaybedilecek olan dediğim gibi 5-6 puanı yada 7 puanı sineye çekecek teknik adamlara da ihtiyacımız var açıkçası. Yani burada sadece Futbol Federasyonunun yabancı sayısını indirmesi yetmiyor burada dediğim gibi kariyer kaygısı taşımayan teknik adamlara ihtiyacımız var. Ha bunun yanında tabi ki taraftarlarımızın da özellikle bu genç oyunculardan dolayı kaybedilecek olan puanlar yüzünden de hoşgörülü yaklaşması gerekir diye düşünüyorum. Ya bunların hepsi birleşmesi gerekir eğer bunları yapabildiğimiz takdirde yani burada futbol federasyonundan başlayarak tribündeki taraftarlarımıza kadar o zaman genç oyuncuların yetişmesine hani topyekûn bir katkı sağlamış oluruz ve Türk futbolunun da kurtuluşu bence sadece süper lig değil yani Türkiye’de profesyonel takımlarda baktığımız zaman bütün profesyonel takımlarda hemen hemen ekonomik sıkıntılar var. Bu sıkıntılarında giderilmesi için tabi ki dediğim gibi altyapılara eğilip altyapılardaki yetenekli oyuncuları oynatıp bir şekilde bu tabi ki kısa süre içerisinde olacak bir şey de değil özellikle mali durumları düzeltebilmek ama en azından bir 3-4 sene 5 sene içerisinde bu genç oyuncalara şans vererek yabancı sayısını da indirerek belki kulüplerimiz kendilerini toparlar diye düşünüyorum.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu