Köşe YazısıManşet

Uysal, Üç Fidan Parkını Yazdı

 

Bodrum Belediyesi Bitez’deki parka “Üç Fidan”adı vererek dik ve omurgalı davranmıştır!

Bodrum Belediyesi, ülkelerinin tam bağımsızlığı için genç yaşlarında canlarını ortaya koyan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan adına yiğitçe bir davranış sergilemiştir.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları adına Bitez yerleşim bölgesindeki parka “ÜÇ FİDAN PARKI” ismini vermesi, onların yiğitliğine karşı en güzel bir vefa örneğidir.

Bu mücadelenin Deniz Gezmiş ile sembolleşmesi nedeniyle, bu parkın deniz kenarında olması da ayrı bir anlam katmıştır.

Türkiye’de böyle cesaretli adımlar atan Belediyeler çok az olduğu için Bodrum Belediyesi’nin bu duruşunu alkışlıyorum.

Sonuçta bu 3 genç ülkeleri için inandıkları uğurda yaşamlarını ortaya koymuş ve bedelini de canları İle ödemişlerdir.

Bu 3 gencin asılarak öldürülmesi Türkiye’ye bir şey kazandırmamıştır. Aksine unutulmayacak yaralar açmıştır. Türkiye’nin kendi evladını öldürmesi kadar kötü ne olabilir? Maalesef bu 3 gencin idamı Türkiye’de siyasi bir intikam olarak Türkiye tarihine kazanmıştır.

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamına bir intikam kararı olarak tarihe geçen bu 3 gencin idamının savunulacak hiçbir yeri yoktur.

Hukuktan çok iktidarı elinde bulunduranların siyasi bir kararıdır. O nedenle Bodrum Belediyesi Bitez de bu 3 gencin adını verdiği park cesaretli ve onurlu bir duruştur. Umarım aynı duruşu bir gün Türkiye’yi yöneten siyasi iradeden de beklerim.

Bugün yaşadığımız Türkiye’de gönül ister ki, Türkiye’nin önemli değerlerine Bodrum Belediyesi gibi sahip çıksın. Türkiye’ye bu bir şey kaybettirmez. Aksine değer katar.

Onun için Bodrum Belediyesi’nin bu asil ve omurgalı duruşunu alkışlıyorum.

Saygı ve Sevgilerimle

Tandoğan UYSAL Stockholm

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu