GündemKültür SanatManşet

4 GÜN SÜRECEK ÇALIŞTAY BAŞLADI

Bodrum Sağlık Vakfı Engelli Rehabilitasyon Merkezinde bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen Erkan Dülgeroğlu Seramik Çalıştayı başladı.

Rehabilitasyon Merkezinde 4 gün sürecek etkinliğe, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kastamonu, İzmir ve Muğla’dan çok sayıda akademisyenin yanı sıra seramik, tekstil, grafik, çini ve özgün baskı alanlarında çalışmalara deneyimli tasarımcı ve sanatçılar katılıyor.

Engelli bireylerle yakından ilgilenen sanatçılar, onlarla seramik boyaması yaptı. Etkinlikte, seramik sıraltı dekor tekniği ve tekstil baskı uygulamaları gerçekleştirildi. Eğlenceli anların yaşandığı etkinlikte, engelli öğrenciler keyifli vakit geçirdi.

Bodrum Sağlık Vakfı Seramik Atölyesi Sorumlusu Tarık Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çalıştayımız artık geleneksel hale geldi. Tekstil ürünleri üzerine baskılar yaptık, farklı baskı teknikleri uygulanacak ve seramik tabaklar boyanacak. Engelli çocuklar sanatçılarla buluştu. Tamamlanan eserler cuma günü satışa sunulacak. Elde edilen gelir de tekrar engelli öğrencilerin eğitimine harcanacak.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu