GündemKültür SanatManşet

ÇİZMELİ KEDİYE TAM NOT

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyununda minik izleyicilerin coşkulu katılımının yanı sıra;  aileler de dekor, kostüm ve oyuncuların performansını övgüyle karşıladı.

Muğla’nın ilk Belediye Şehir Tiyatrosu olan Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2018/2019 sezonunu Duygu Cindoruk tarafından uyarlanan, Gülbin Yeşil’in yönettiği,  Oğulcan Çelik, Yerkan Kahraman, Ziba Türk, Fatih Serdar Yılmaz, Cansın Yunt ve  Sertaç Aydın’ın “Çizmeli Kedi” adlı oyunla açtı. 27 Mart 2018’de kurularak yine aynı tarihte “Seferi Ramazan Bey’in Nafile Dünyası” isimli oyun ile perdelerini açan Şehir Tiyatrosu, bu kez söz verdikleri gibi çocuk oyunu ile küçüklerin gönüllerini fethetti. Çok sayıda çocuk ve ailelerin izlediği oyun, dönem dönem çocukların sözlü ve sesli katılımları ile renklendi.

Yaklaşık bir saat süren oyunun sonunda aileler duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Ben Bodrumluyum. Nihayet Bodrum’a layık bir şehir tiyatromuz oldu. Çok büyük emek olduğunu görüyorum. Gurur duydum. LütFen en kısa zamanda tiyatro atölyesi kurun. Torunumu yollamak istiyorum. bu kadar profesyonel sanatçılar ve ekip beni çok heyecanlandırdı. ” Bodrum’da yaşayan yabancı uyruklu bir anne ise “ben dünyanın bir çok ülkesinde çocuk oyunları izledim. Ama bu kadar profesyonelce bir dekor, kostüm ve oyunculuk gerçekten görmedim. Tebrik ediyorum ve devamını bekliyorum”

Çizmeli Kedi Oyununu yöneten Gülbin Yeşil ise “Çocuk oyunları bizi çok heyecanlandıran projelerden biri. Bu sene de sezonu Çizmeli Kedi ile açtık. Çocuklar bizim değerlerimiz. Onlar geleceğin seyircileri. Onlara tiyatro sevgisi aşılayabilirsek, keyifli anlar geçirtebilirsek, güzel masallar anlatırsak, hayal güçlerini geliştirirsek çok doğru bir iş yapmış olacağımıza Çizmeli Kedi olduğunu belirterek “Çocukların bildiği, filmi de çekilmiş bir hikaye. Çizmeli Kedi’nin yaşadığı ülkede halk zorluklar yaşıyor. Çünkü ülkeyi bir büyücü ele geçirmiş. Kral ülkesini korumak için elinden gelen her şeyi yapmış ancak büyücünün karşısında yenilmiş. Çizmeli Kedi bu duruma son vermek için küçük oyunlar oynuyor. En sonunda da büyücüyü yeniyor ve ülkesini özgür, herkesin eşit olduğu, mutlu olduğu, istediğini söyleyebildiği bir ülke haline getiriyor. Bir de küçük bir aşk hikayesi izliyoruz. Keyifli, çocukların isterlerse hayal güçlerini gerçeğe dönüştürebileceklerini, onların hiçbir şeyden korkmamaları gerektiğini anlatan bir oyun. Ama Çizmeli Kedi’yi de oyun oynadığı için biraz eleştiriyoruz. Oyun oynamadan da sonuca ulaşabileceğini göstermek istiyoruz” dedi.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu