GündemManşet

MUĞLA BAROSUNDA GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

Muğla Barosunda yapılan olağan genel kurul sonrası seçilen Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun yönetim kurulunu belirledi.

Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, “Baronun Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile gidilen seçimde güven tazelediklerini belirterek, 2018 – 2020 döneminde Baro yönetiminde görev üstlenmeyi kabul eden arkadaşlarımızla ilk Yönetim Kurulu toplantımızı gerçekleştirdik. Bütün arkadaşlarım hukuka ve meslektaşlarına hizmet etmek için bu göreve talip oldu. Görevlerinin ve sorumluluklarının farkındalar.

Kendilerine verilen her bir oyun aslında bir görev olduğunu ve bu görev bütününde ülke hukukuna hizmet için birlikte çalışmak zorunda olduğumuzun bilincinde hareket ediyorlar.

Birlikte çalışmalıyız. Birlikte çalışmazsak ülkemizin bağımsız bir yargısının olma ihtimali gittikçe zayıflıyor. O nedenle birlikte hem bir hukuk devleti olmak için, hem bağımsız bir yargıya kavuşmak için, hem de bağımsız bir yargının güçlenmesine katkı sunmak için çalışmak durumundayız.” dedi.

Başkan Uzun; Bir ülkenin yargısı bağımsız ve tarafsız değilse, bir ülke hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşırsa, o ülkenin sadece hukuku değil, bütün sosyal yaşantısı, ekonomisi de bundan olumsuz etkileniyor dedikten sonra;

Artık günümüzde dünya küçücük bir şehir haline geldi.

Sizde olanın dünyada, dünyada olanın sizde olmasını istiyorsanız dünyadaki evrensel hukuk normlarını kendi ülkenizde de egemen kılmak zorundasınız başka çaresi yok.

Hukuka verilecek değer ülkeye verilecek değer demektir. Bu bilinçle çalışacağız. Muğla Barosu bunu var etmek için elinden gelen her gücü gösterecek” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Muğla Barosu’nun yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında görev bölümleri ise şöyle belirlendi:

“Başkan Yardımcısı Mehmet Karaarslan, Genel Sekreter Levent Akgün, Sayman Tolga Turp, Yönetim Kurulu Üyeleri : Ayşe Mine Çetinkaya, Süleyman Yalçın, Demet Cem Tanış, Ergin Çelik, Rasim Mıstık, Mihriban Moran Nalbant ve Enise Bakırkaya”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu