AsayişGündemManşet

GÖÇMEN ORGANİZATÖR ŞEBEKESİNİN BAŞI YUNANLI ÇIKTI

bodrum-göçmen kaçakçılığıBodrum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri,  16 göçmen kaçakçısı için eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Bodrum’dan Yunanistan’ın Kos Adası’na göçmen kaçakçılığı faaliyetlerinin Yunan vatandaşı 37 yaşındaki Victor G.’ nin organizesinde gerçekleştirildiği belirlendi.

Üç aydır devam eden projeli çalışma neticesinde, Suriyeli, Afgan, İranlı ve Iraklı düzensiz göçmenleri, kişi başı ortalama 1000 Euro karşılığında Yunan Adalarına kaçırmaya çalışan örgüte Bodrum’da büyük darbe vuruldu.

Bugün sabah erken saatlerden itibaren Bodrum, İzmir ve Aydın’da 16 şüpheliye yönelik gözaltı, arama ve el koyma kararları uygulandı. Yunan vatandaşı 37 yaşındaki Victor. G.’ nin başında olduğu göçmek kaçakçılığı organizatör şebekesinin içinde Ukrayna ve Moldova uyruklu 4 şüphelinin de olduğu; 3 aydır devam eden alt soruşturmalarda göçmen kaçakçılığında kullanılan 9 yat ve 1 jet skiye de el konulduğu öğrenildi.

Victor G. Bitez’de bir otelde yakalanırken diğer şüphelilerden 5’i ise Turgutreis’de yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifade işlemlerine başlandı.

Şüphelilerin İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri sonrasında, Cuma günü Bodrum Adliyesine sevk edilmesi bekleniyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu