GündemManşet

ÇAĞDAŞ YAŞAMIN ÇOCUKLARI YAZ KAMPINDA…

ÇYDD Bodrum Şubesi Yaz Etkinlikleri bütün hızıyla sürüyor. Her hafta Cuma günleri  düzenlenen gezilerde, çocuklar Bodrum yarımadasının ilginç yerlerini gezip görüyor, bilgi ediniyor, eğlenerek öğreniyorlar.

Cuma sabahları Bodrum yarımadasının dört köşesinde bir sürü küçük yürek farklı çarpar. Sevinçle hazırlanıp ayakkabı bağcıklarını bile bağlamadan servis noktasına koşarlar. Bodrum Belediyesi’nin otobüsü, Bodrum merkezden, Konacık’tan ve Gümbet’ten aldığı küçük yürekleri Bitez  Pazaryeri Belediye tesislerine götürür.

Pazaryeri Belediye Tesisleri Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri çocuk sesleriyle dolup taşar. Çünkü burada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Bodrum Şubesi Yaz Etkinlikleri sabah 10.00 da sporla başlar.  Etkinliklerin neşeli katılımcıları burada boyalara bulanıp hayallerini çizer, çamurları yoğurup seramik çalışır,  neşeli seslerle şarkılar söyler,  düşlerini öykülere çevirir, oyunlar oynarlar. El becerilerini geliştiren oyuncaklar yapmak,  satranç öğrenmek, drama çalışmaları, çocuklara felsefe, kodluyorum oynuyorum,  deneyelim görelim etkinlikleriyle düşünce,  bilim ve bilgisayar dünyasına ilginç yolculuklar yaparlar.

Ama Cuma günü farklıdır.Otobüs her günkü gibi dönüp gitmez, çocukları bekler.  Çünkü Cuma günü servisle gelen öğrenciler,  kılavuzöğretmenleri  veBitez’deki arkadaşlarıyla buluşup geziye gitmeye hazırlanırlar. Şapkalar, su şişeleri, yürüyüş ayakkabıları kontrol edilir, kumanyalar otobüse yüklenir.

Bu hafta ilk gezi noktası Gümüşlük’tü. Batık kenti gezip kral yolunda yürüyen Çağdaş Yaşamın şen çocukları, MyndosAntik  kentiyle ilgili bilgiler aldılar. (Oraya Tavşan adası demek daha eğlenceli.)  Tavşan adasına yürüdüler. Su görüp de girmemek olur mu? Elbette herkes ıslandı. Tavşan adasında tavşan var mıydı yokmuydu derseniz bizim çocuklardan gören olmamış ama  tavşanlar gibi sağda solda sevinçten sekerek kahkahalar atarak dolaştığını biz gördük.  Bu kere Gümüşlük sahili neşeli çocuk sesleriyle  çınladı.  Bu eğlence bitince üst baş değiştirilip  kurulandıktan sonra Sabancı parkına gidildi. Anıtı önünde Turgut Reis anıldı, yemek molası verildi, dinlenildi. Oyunlarla şarkılarla otobüsteki zamanı bile neşeli geçirmenin yolunu bulan ÇYDD’nin küçük yürekleri için bundan sonraki durak Turgutreis Çağdaş Yaşam DariusGeransarEğitimevi’ydi. Gönüllüler tarafından karşılanan, eğitimevinigezip, çalışmalarla ilgili bilgiler alan Yaz Etkinlikleri öğrencilerine dondurma ikram edildi.  Bir çocuk için en güzel sürprizlerden biri !  Ama daha bitmemişti. Asıl sürpriz son etkinlikti. Turgutreis Hayvan Barınağı’na bir otobüs dolusu çocuk geldiğinde ortalık ne hale geldi tahmin edersiniz.

Başka bir gezegenin bireyleri;  çocuklar ve hayvanların buluşması çılgın bir sevinç, sonsuz bir mutluluk oldu. Tek tek hayvanlarla ilgilenildi, okşandı, yemek verilirken eşlik edildi. Çocuk sesleri ve küçük yüreklerin sevgisiyle mutlanan barınak sakini köpekler sevgi ve ilgiye doydu.

Şarkılar otobüsten ininceye kadar susmadı. Yanakları kızarmış, yorgun, ama gözleri ışıltılı ÇYDD’ninşen çocukları bir avuç bilye gibi evlerine dağılırken hala dudaklarında ıslık, yüreklerinde heyecan vardı.

ÇYDD Bodrum Şube Yaz Etkinlikleri sürüyor. Üçüncü haftaya Merhaba!

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu