GündemManşetSiyaset

CHP BODRUM’DAN 95.YIL KUTLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin 95. Kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Bodrum’da bir etkinlik düzenlendi.

Azka Otel’de organize edilen etkinliğe CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay, İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe ve Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in CHP’yi anlattığı video gösterimi yapıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Başkanı Recai Seymen, 24 Haziran seçimlerinde görev yapan herkese teşekkür etti. Seymen, “Partimiz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinin kurtuluş savaşını örgütlemek ve yönetmek için 4 Eylül 1919’da Sivas kongresi ile başlayıp, 9 Ekim 1923’te Cumhuriyet Halk Fırkası olarak kurulması ile sonuçlandı. Daha sonra 15 Ekim 1927’de Mustafa Kemal Atatürk’ün 15 Ekim’de başlayıp 20 Ekim’de büyük nutku okuyarak Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik CHP’nin dört temel ilkesi olarak benimsendi. 10 Mayıs 1931 tarihinde bu 4 ilkeye Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri eklenerek partimizin simgesi haline gelen 6 ok, 6 ilke partimizin tüzüğüne, programına girdi.” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe ise “Çınar çok büyük, gövdesi sağlam. Yanız çınarın filiz vermesi lazım. Yani gençler lazım. Bol filizli, bol çiçekli ulu bir çınar.”diye konuştu.

Muğla Milletvekili Mürsel Alban da duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Biz öyle bir soldan geliyoruz ki kimse yıkamamış. Öyle bir temelden geliyoruz ki kimse yok edememiş. Biz öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, bugüne kadar 7 düvelle mücadele etmiş ama hiç pes etmemiş. Kuva-i Milliye’nin halkın çocukları olarak bugün ayaktayız. Biz solumuza da sahip çıkıyoruz, partimize de sahip çıkıyoruz, partilimize de. Ama biz partimize ve partilimize sahip çıkarken herkesin burada olması gerekirdi. Herkes bugün partisinin 95. kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlaması gerekirdi.”

Muğla Milletvekili Burak Erbay da “Karanlık ve kendimizi güvende hissetmediğimiz günlerden geçiyoruz. Ama her zaman umut vardır. Ne zaman cumhuriyet tehlikeye girdiyse Tandoğan’da, Gündoğdu’da milyonlar sokağa çıktı. Ne zaman özgürlüğümüz tehlikeye girdi, Gezi’de gençlerimiz sokağa çıktılar. İşte bu yüzden umut var.” dedi.

Etkinlikte 24 Haziran seçimlerinde sandık başında görev yapan partililere teşekkür belgesi verildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu