GündemManşetSiyaset

CHP 95 YAŞINDA…

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin 95. kuruluş yıldönümü nedeniyle Bodrum İlçe Başkanlığı tarafından tören düzenlendi.

Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen törene Bodrum Belediyesi Başkan Vekili Dursun Göktepe, Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ile az sayıda partili katıldı. İlçe Başkanı Recai Seymen ile Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarının CHP Genel merkezinin Ankara’da düzenlediği kuruluş resepsiyonuna katılmalarından dolayı Bodrum’daki kutlamalarda yer alamadıkları bildirildi.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz, 9 Eylül tarihinin hem İzmir’in düşman işgalinden 96. kurtuluş yıldönümü hem de CHP’nin 95. kuruluş yıldönümü olduğunu anımsatarak şunları dile getirdi:

“Şu an itibariyle 95 yaşını dolduran bir parti. Bu parti odalarda, localarda, köşklerde kurulmadı. Bu parti savaş meydanlarında kuruldu. Bu parti kökünü Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk cemiyetlerinden almış, 1935’te dördüncü kurultayla da bugünkü adını almış ve Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Dolayısıyla diğer partilerle karıştıranların bana göre aklı karışıktır. Zaten bu akıl karışıklığından ötürüdür, Türkiye’de şu anda sıkıntı çekiyoruz. Başka bir şey değildir. Bu partinin kurucuları Amerikalarda, Almanyalarda, Fransalarda, İngilterelerde tahsil görüp gelmediler. Bunlar savaş meydanlarından geçtiler. Yani Sakarya’dan, Dumlupınar’dan, Kocatepe’den gelmişlerdir. Hepsine buradan selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyor, ışıklar içerisinde yatmalarını diliyorum.”

Yılmaz’ın konuşmasının ardından tören sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu