GündemKültür SanatManşet

EYLÜLDE BODRUM CAZA DOYACAK

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle geçtiğimiz yıl başlayan ve büyük ses getiren “Bodrum Caz Festivali” bu yıl da Bodrum’da caz rüzgarları estirmeye hazırlanıyor. 1-9 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek festival öncesi düzenlenen basın toplantısında festival programı açıklandı.

Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına Bodrum Belediyesi Kültür ve Sanat Koordinatörü Mehmet Kocair, Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülizar Akbay, Caz Derneği Başkanı ve Festival Küratörü Özlem Oktar Varoğlu, Caz Derneği Eski Başkanı Lütfi Varoğlu, Bodrum Caz Festivali Koordinatörü Tuğçe Alpaslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Erol Turgut, organizasyon sorumluları ve basın mensupları katıldı.

Toplantıyı açan Caz Derneği Eski Başkanı Lütfi Varoğlu, festival hakkında genel bilgiler vererek festivalin bu yıl çok daha kapsamlı olacağını belirtti. Bodrum’daki özel mekanların yanı sıra Antik Tiyatro ve Osmanlı Tersanesi gibi Bodrum’a değer katan tarihi mekanlarda gerçekleşeceğini belirtti.

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sanat Koordinatörü Mehmet Kocair, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve Bodrum Belediyesi adına Bodrum’a değer katacak olan Bodrum Caz Festivalinin organizasyonluğunu üstlenen Caz Derneğine ve destek olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. Kocair, “Bu sene Türkiye’nin birçok bölgesinde kültür ve sanatla ilgili etkinlikler küçülmeye hatta yok olma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Ama biz Bodrum Belediyesi olarak, binlerce yıldan beri kültür ve sanatın merkezi dediğimiz bununla övündüğümüz Bodrum’da asla böyle bir şeyin olmamasını dileyerek tüm bu etkinliklere değerli dostlarımıza elimizden gelen desteği vermeye karar verdik ve vermeye de devam ediyoruz. 22 yıllık bir kurum caz derneği. Ve 2 yıldan beri Bodrum’da. Geçen sene çok heyecanla başladık. Dedik ki Bodrum’a caz çok yakışıyor. Kendileri de bu düşünceyle Bodrum’un değişik mekanlarında çok güzel performanslar sergileyecek gruplarla kültür ve sanat adına gerçekten değer kattılar. Ben kendilerine Bodrum adına Bodrum Belediyesi adına başkanımız Sayın Mehmet Kocadon adına minnetlerimi bildirmek istiyorum, teşekkür ediyorum. Lütfen durmayın, her yıl yapın, onlarca yıl yapın. Bir kent bitmeyen ölmeyen ama her yıl büyüyen sanatsal etkinlikleriyle değer kazanıyor. Dilerim bundan sonraki yıllarda da bu güzel aktivitelerimize devam ederiz.” dedi.

Festivalin programı itibariyle birinci yılından beri Avrupa Caz Festivaller Birliğinin onayını almış uluslararası bir festival statüsünde olduğunu belirten Caz Derneği Başkanı ve Festival Küratörü Özlem Oktar Varoğlu, “Tabii ki daha çok küçük, ikinci yılımızdayız ama bunu güzel bir şekilde büyütüp, asıl amaç Bodrum’u yakışan kalitesini daha da arttıracak şekilde müzikle buluşturmak. Caz ile pop aslında iki kardeş ama birbirleriyle sürtüşmeleri olmuş şimdiye kadar. Pop biraz ablalık yapmış biraz büyümüş daha zenginleşmiş. Cazcılar ise biraz daha kuytuda kalmış daha sessiz çocuklar. Biz bu festivalde cazcıları pop çaldırmaya, popçuları da caz çaldırmaya ve biliyorsunuz Amerika’nın zamanında pop olan şarkılarını şimdi caz formunda dinletmeye çalışacağız ve söyleşilerle de bunu caz ve popun arasındaki dengeyi bulup bu iki tarzı yakın arkadaş yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Bodrum Caz Festivali Koordinatörü Tuğçe Alpaslan ise toplantıda festival programı ve sanatçılar hakkında slayt gösterisi eşliğinde detaylı bilgiler verdi.

Toplantı sonunda ise Bodrum Caz Festivali afişinin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım bölümünde okuyan öğrencilerin katıldığı bir yarışma sonucunda belirlendiği ifade edilerek ilk üçte yer alan öğrencilere de afişlerinin önünde ödülleri verildi.

Caz Derneği, Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi gibi kurumların yanı sıra TAV, OFF Gümüşlük, AYADA Maldives, Renault-MAİS, Kempinski gibi Bodrum’a önem veren kuruluşların desteği ile gerçekleşen Bodrum Caz Festivali toplam 9 gün sürecek. Sergiler, söyleşiler, konserler ve her gece OFF Gümüşlük’te yer alacak gece ve caz konserlerini içeren programıyla Bodrum’un en güzel mevsiminde müzikseverleri caz ile buluşturacak.

Festival temasını pop ve caz olarak belirleyen Festival Küratörü Özlem Oktar Varoğlu, “Caz kültürünün olgunlaştığı bu dönemde popüler kültürden destek almanın, çoğalan cazcı sayımızı geçindirecek caz mekanları altyapısını oluşturmaya destek vereceğine inanıyorum.” sözleri ile bu temanın altında yatan fikri açıklıyor.

Festivale katılım ve program hakkında detaylı bilgi almak isteyenler www.bodrumcazfest.org adresini takip edebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu