GündemManşet

EN BÜYÜK İLÇE BODRUM

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet GödekmerdanTürkiye İstatistik Kurumu 31 Aralık 2015 tarihli son verilerine göre Muğla İline bağlı ilçeler arasında en fazla nüfus Bodrum’da. Son verilere Bodrum’un nüfusu 155.818.

Bodrum Muğla’nın en büyük ilçesi olma unvanını sürdürdü. Türkiye İstatistik Kurumunun 31 Aralık 2015 tarihli son verilerine göre Bodrum’un nüfusu 155.818 oldu. Bodrum’u 147.703 kişilik nüfusu ile Fethiye ilçesi takip etti. Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan şunları söyledi:

“Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı verilere göre nüfusumuz yılbaşı itibariyle 155.818 olarak tespit edilmiş bulunuyor. Bu rakamlara göre Bodrum Muğla ili içerisinde en yüksek nüfuslu ilçe olarak tespit edilmiştir. Yani en büyük nüfuslu ilçe Bodrum’dur. Bodrum’u Fethiye takip etmektedir. Üçüncü olarak Milas, dördüncü olarak da Menteşe ilçesi sıralanmaktadır. Bodrum devamlı büyümekte ve nüfusumuz devamlı artmaktadır. Buda tabi bizler için sevindirici bir olay. Bodrum’u tercih edenlerin sayısı hızla artmaktadır. İş yükümüz bu nüfus artışına göre artmış olsa da Bodrum’un büyümüş olmasından ve Muğla’nın ilçeleri içerisinde birinci olmasından dolayı da büyük bir mutluluk ve gurur duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun hepimize” dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ilk 4 ilçe:

Bodrum     155.818

Fethiye      147.703

Milas        132.437

Menteşe    105.860

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu