GündemManşetSiyaset

EMRE YILMAZ’DAN BODRUM ZİYARETİ

Bodrum-CHPMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören CHP Gençlik Kolları üyeleri ile bir örgüt toplantısı yapmak amacıyla Muğla’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ile yardımcısı Mustafa Evsen CHP’nin Bodrum’daki ilçe binasını ziyaret etti.

Toplantıya İlçe Başkanı Recai Seymen, Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu, ilçe gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri ve bazı partililer katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan CHP Bodrum Gençlik Kolları Başkanı Salih Yanık, şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Emre Yılmaz’a Bodrum Gençlik Kolları adına hoşgeldiniz diyorum. Biz Bodrum’da sevdası olan gençlerle birlikte bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Şu an burada yaklaşık 15 yönetim kurulu üyem var. Hiç birinin bir çıkarı yok. Hepsiyle yıllardır beraberiz zaten. Bayrak asıyoruz, sandalye topluyoruz. Bundan da hiç bir zaman gocunmadık, gocunmuyoruz da. Gerektiği yerlerde genel siyaset, gerektiği yerde de yerel siyaset yapıyoruz. Umarım sizi bu gelişiniz Bodrum’daki genç arkadaşlarımıza bir ateş verir, bir heyecan katar.”

Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ise şunları kaydetti:

“Bu ülkede bugün iki yol var. Bir saltanat sevdalıları, bir cumhuriyet sevdalıları. Ya bugün gördüğümüz gericiler,  tarikatı savunanlar kazanacak, ya da cumhuriyeti laikliği savunanlar kazanacak. Bizler laiklik ve emek politikları üzerinde hareket eden bir gençlik olarak üniversite ayağını bir bakıma eksik bırakmış durumdaydık. Üniversitede CHP Gençlik Kolları’nın daha da büyümesi adına, daha da yükselerek vücut bulması adına merkezi bir politika kapsamında Muğla’ya geldik. Dün Aydın’da Adnan Menderes Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelerek daha farklı bir siyaset dilini geliştimenin yollarını aramak için bu buluşmaların ilk etabını Aydın’da yaptık. Bugün de Muğla’dayız. Biz bugünden itibaren şunu örgütlemeye çalışıyoruz; kravatlı takım elbiseli bir siyaset hayali değil de daha mütevazi, üniversite öğrencilerinden oluşan daha espirili bir siyaset için çalışıyoruz. 2013 yılındaki Gezi kuşağını tekrardan diriltmek ve o ruhun kaybolmadığı göstermek için yola çıkmış bulunuyoruz.”

Gazetecileri sorduğu “Gençlik Kolları olarak gençlere yurt projeniz var mı” sorusuna Emre Yılmaz şu cevabı verdi:

“Bunu biraz da merkezi politikalar üzerinde değerlendirmek gerekiyor. CHP’ni seçim taahütünde de yer aldığı gibi; eğer iktidar olursak ilk 12 ay içinde, KYK’lara kesinlikle yeni bir süreç yaşatılacak ve tüm üniversitelerin yurt programı çözülecek” diye bir yurt programımız vardı. Fakat bugün gelinen süreçte belediyelerimizle görüşerek yurt sorununu aşmanın yollarını arıyoruz.

Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise yurt sorunuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuda genel başkanımız “iktidarı bize 4 yıl verin, biz gençlerin yurt sorununu çözeceğiz” diyor. Şu anda tabi iktidarda değiliz. Yerel iktidarlar kanalıyla belli belediyelerde bir şeyler yapmak için gayret ediliyor. Ama yerel belediyelerimiz de gelir anlamında çok sıkıntıdalar. Büyükşehir yasasından dolayı elimizde ciddi maddi sıkıntılar da var. Yapabilen belediyelerimiz var. Yapabilen belediyelerimize bile merkezi hükümetin baskılarını görüyoruz. En son İzmir’de belediyenin açtığı üniversite kurslarını bile iptal ettirdiler. sonra tekrar geri verdiler. Yani amaçları CHP’li belediyelerde değil bir yurt açmak, üniversite hazırlık kurslarını bile iptal ettirme gibi ellerinden geleni yapıyorlar.”

CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Tufan Erkan Yakar ise  Muğla genelinde Muğla CHP Gençlik Kolları’nın yurt ve pansiyon anlamında 238 öğrenciye yardımcı olduğunu, Muğla’dan dışarı giden yaklaşık 150 öğrenciye de gittikleri yerlerdeki CHP gençlik kollarının yardımcı olduğunu aktardı.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu