GündemManşet

KADINLAR YİNE MEYDANDA…

Bodrum’da kadınlar çocuk istismarına ve kadına yönelik şiddete karşı eylem yaptı.

Belediye meydanında Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde ‘İdam istemiyoruz, yasaları uygula’, ‘Suçun cezası var, uygulayan yargı yok’, ‘Çözüm hadım değil, yasaları uygula’, ‘Çocuk istismarı dediğin cinsel şiddettir’ yazılı dövizler taşıyan kadınlar, ‘Yaşasın kadın dayanışması’, ‘Erkek adalet değil, gerçek adalet’ sloganları attılar. Eylemcilere çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Eyleme katılan çocukların da ‘Bedenim bana aittir’ yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

Burada bir konuşma yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, “Çocuğa tecavüz edenlerin yüzde 9’u çocukla aynı evde yaşıyor. Yani ensestten bahsediyoruz. Peki bu suçun yasada cezası yok mu? Var. Uygulanıyor mu? Hayır. Hadım işleminde tecavüzü yapan kişinin onayı gerekiyor. İstediğiniz tecavüz failini siz hadım edemezsiniz. Peki hadım uygulamasının olduğu ülkelerde çocuğa, engelliye ve kadına yönelik tecavüz azaldı mı? Hayır. İdamın olduğu ülkelerde bu suçlar azaldı mı? Hayır. O zaman yapmanız gereken yasayı uygulamanız ve uygulayıcılar olarak denetlemenizdir. Herkesi görevini yapmaya davet ediyoruz. Biz burada kendi görevimizi yapıyoruz. Bizim üzerimizden idamı tartışmayın. Failler erkekler. Kadınlar çocuklara tecavüz etmiyor. Erkekler ediyor. Cinsiyetçi bir eğitim sistemi istemiyoruz. Anne babası dahi çocuğun rızası olmadan dokunamaz. Biz Bodrum Dayanışma Derneği’nden kadınlarız. Şunu rica ediyorum, birbirimizle dayanışmalıyız. Evimizdeki sırları açık etmeliyiz. Kadınlar açık ettiği için bunlar ortaya çıktı.”ifadelerini kullandı.

Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylem yaklaşık yarım saat sürdü.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu