GündemManşet

GOLDEN ÇETESİ MAHKEMELİK OLDU

Bodrum’da Golden çetesiBodrum’da Golden çetesi olarak bilinen 12 golden cinsi köpeğin sahibi Şenol Özbakan vefat edince hayvan sever Aylin Yıldız  Schwarz evinin kapılarını köpeklere açmıştı. Bu duruma karşı çıkan Özbakan’İn kızı Yağmur Özbakan ise köpekleri geri almak için Güvercinlik jandarma karakoluna gidip şikayetçi olunca iki grup arasında gergin anlar yaşandı.

Bodrum’da yaşayan emekli anestezi uzmanı Aylin Yıldız Schwarz lüks villasının bahçesinde bulunan 2 odalı müştemilatını sahipleri vefat edince sokakta kalan 12 tane golden cinsi köpeğe tahsis etmişti. Köpeklere sahip çıkan hayvan sever Yıldız köpeklerin kullanılmasını istemediğini söyleyerek kimseye köpekleri vermeyeceğini beyan etmişti. bunun üzerine Vefat eden Özbakan’ın kızı Yağmur Özbakan Jandarma ile birlikte Yıldız’ın evine gelerek köpekleri almak istedi. Kısa bir tartışmanın ardından Yıldız köpekleri mahkeme kararıyla teslim edeceğini söyledi. Bunun üzerine Özbakan’ın kızı Jandarma karakoluna giderek Yıldız’da şikayetçi oldu. Köpekleri geri almak için hukuksal mücadeleye başvuracaklarını söyleyen Özbakan’ın kızı köpekleri aldıktan sonra vakıf kuracağını da açıkladı.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Aylin Yıldız Schwarz, Özbakan’ın kızı ve yakınlarının sabah köpekleri almaya geldiklerini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Bu sabah bir gurup İzmir ekibi kapıma geldi. Golden cinsi köpekleri alacaklarını ve vermem gerektiklerini söylediler. Bende bu köpeklerin koruma altında olduklarını, bu saatten sonra bu köpekleri kimseye vermeyeceğimi söyledim. Goldenleri vermeyince jandarmayı çağırdılar. Bende jandarma komutanına köpekleri sadece mahkeme kararıyla vereceğimi söyledim. Goldenlerin kimliklerini göstermelerini istedim. Köpeklerin kimliklerinin beden olduğunu söylediler. Asla kimlikler bende değil. Goldenler bana teslim edildiğinde kimse bana kimlik teslim etmedi. Bunlar sokaktan toplanan Goldenlerdir. Şenol beyin kimlikli golden değildi. Allah rızası için sokaktan alıp baktığı köpeklerdi. Şenol beyin,  vasiyeti köpeklerimi asla kimseye teslim etmeyin dedi.”

Köpeklere sahip çıkan Yıldız Uslu ise Şenol Özbakan’ın vasiyetini yerine getirdiklerini söyleyerek şunları ifade etti:

“Şenol Bey bana dedi ki köpeklerimi kesinlikle kimseye vermiyorsunuz. Yeşim hanımda kalacaklar bir tek ona güveniyorum dedi. Ben bu olaya bizzat şahidim. Ve onun için burada bunun mücadelesini veriyoruz. Ben 20 yıldır burada yaşıyorum ve Şenol beyi çok yakından tanıyorum. Şenol bey sokaklarda bu hayvanları toplar. Yazın tatilciler Bodrum’a gelir, köpek alır. Bu köpekleri de kışın giderken sokağa bırakır giderler. O kadar çok köpek var ki sokakta ama bunlara sahip çıktı bunlar normalde sokak köpeği. Bizde Şenol beye bunun için yardım ederdik. Yazında Bodrum merkezde dururu turistlerin yardımıyla geçinirdi.”

Goldenlerin sahibi olan Şenol Özbakan’ın kızı Yağmur Özbakan, köpekleri yasal yollarla alacağını belirterek şunları söyledi:

“Babamın bugün gömülüşünün 4’üncü günü. Daha yasını bile ne yazık ki yaşayamadık. Ben her ne olursa olsun teşekkür ediyorum. Babamın tedavi sürecinde Aylin hanımın köpeklere bakması için onay verdim. Babamın öldüğünün sabahında Aylin hanım bana köpekler hakkında ne düşünüyorsun diye sordu. Bende babam yeni öldü bana biraz müsaade edin dedim. Sonra bana al o zaman köpeklerini diye bir tavırla karşılaştım. Bende bunun üzerine buraya geldim.

Köpekler Bodrum’un değil. Köpekler şenol kaptanındır. Şenol kaptan sokaktan aldığı köpekleri sahiplendirdi. Sahiplendiremediği köpeklere kendi baktı. Köpekleri Bodrum’a mal eden benim babamdı. Köpekler Bodrum’unda değil, İzmir’inde değil köpekler bir semte bağlı değildir Köpekler Şenol kaptanındır. Benim babam Bodrum’a bu köpekleri kabul ettirene kadar uzun bir süreç geçirdi. Ben köpeklerin burada kalmasını kabul ettim burada kalsın dedim bende gelip giderim dedim. Bir sayfa açım köpeklerle ilgili ve bu sayfada maddi ve manevi hiçbir beklentimiz olmadığını belirttik sayfamızdan. Ben daha sonra bir mesaj aldım o sayfayı Aylin hanıma devir edeceksin diye. Babamın başında bulunduğu köpekler ile ilgili açılan sayfayı kapatmayacağım. Çünkü biz bu sayfada sadece Golden çetesini işlemiyoruz. Sahiplendirilecek hayvanları işliyoruz. Kayıp hayvanları işliyoruz. Ve insanlara hayvan sevgisini aşılıyoruz. Ben geldim köpekleri almaya. Ben burayı kesinlikle basmadım. Haneye tecavüz olur diye sadece kapı zilini çalıp dışarı çıkmalarını bekledim. Benim babam öldü, benim babamın parası olsaydı villa tutup yaşayacak bir kıvama gelirdi. Benim babam karavanda yaşayan bir insandı. Köpeklere para bıraktığı söylememesinin nedeni ise bu şekilde olacağını biliyordu.”

Golden cinsi köpekleri aldıktan sonra vakıf kuracağını söyleyen Özbakan “Bundan sonra hukuk sürecini de göreceğiz. Ben eminim ki geçte olsa ben bir şekilde hayvanlara kavuşacağım benim her zaman istediğim şuydu. Ölen babamın adına her zaman bir vakıf kurmak istedim. Benim bu köpekleri aldıktan sonraki sürecim vakıf kurmaktır. Çünkü başka hayvanlarında yararlanacak bu vakıftan benim köpeklerinde başka köpeklerde yararlansın.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu