GündemManşet

SEZON ORTASINDA TEZGAHLARI KALDIRDILAR, OTOPARKLARI KAPATTILAR

tezgahlar_kalkti (6)Muğla Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından Bodrum’da çeşitli yerlerde seyyar satıcılara karşı çalışma başlatılırken, sezon ortasında tezgahlarını kaldıran vatandaşlar uygulamanın sezon ortasında yapılmasına tepki gösterdiler.

Büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri Büyükşehir yasasından sonra çeşitli problemler ve mahkeme sonuçlarıyla işletmeye başladığı Bodrum Limanı ve Bodrum Otogarında seyyar satıcılara karşı çalışma başlattı. Bodrum Barış (İskele) Meydanında tezgahları bulunan vatandaşlara Salı gününe kadar süren veren zabıta ekipleri bugün yaklaşık 20 kişilik bir ekiple İskele Meydanına geldi. Tezgahları bulunan vatandaşlara tezgahları kapatmalarını söyleyen zabıta ekipleri, vatandaşların tezgahlarını toplamaları sırasında da meydanda bekledi.

Özel güvenliğinde geldiği sırada tezgahlarını toplayan vatandaşlar görevlilere herhangi bir karşılık vermezken, yapılan uygulamanın sezon ortasına gelmesine tepki gösterdiler. Sezon için toptancılardan mal aldıklarını ve daha yeni yeni borçlarını kapatmaya başladıklarını belirten vatandaşlar, Muğla Büyükşehir belediyesinin sezon ortasında yaptığı bu uygulamaya tepki gösterdiler. Ekiplere direnmeyen ve eşyalarını toplayarak bölgeden uzaklaşan vatandaşlara çevrede bulunan esnaflarda destek verirken, büyükşehir belediyesinin uygulamasına tepki gösterdiler.

Bölge esnaflarından biride tezgahların kapatılmasına tepki gösterirken, zaten otopark gibi olan meydanın tezgahların kapanmasıyla tamamen otoparka dönüşeceğini iddia ederek büyükşehir belediyesine tepki gösterdi.

İskele Meydanı dışında önümüzdeki günlerde Bodrum Kalesi önünde bulunan tezgahlar içinde aynı uygulamanın gerçekleştirileceği öğrenilirken, zabıta ekipleri Liman dışında Bodrum Otogarındaki seyyar satıcıları da kaldırdı. Garaj içirişinde bir iki seyyar satıcıyla kısa süreli gerginlik yaşayan zabıta ekipleri polisin gelmesiyle birlikte tezgahları kaldırttı.

Öte yandan, Yalıkavak Mahallesinde de birçok otoparkın Büyükşehir Belediyesi zabıtası tarafından kapatıldığı öğrenildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu