EğitimGündemManşet

AKUT BODRUM EKİBİ GENÇLİK KAMPINI TAMAMLADI

AKUT Bodrum ekibi 12-18 yaş gençlerden oluşan, GENÇ AKUT projesi kapsamında, 15Mayıs’ta başlayan çalışmalarının ilk bölümü cumartesi pazar yapılan kamp ile sona erdi.

15 Mayıs’tan bu yana, zaman zaman yapılan teorik ve uygulamalı eğitimler sonrasında, geçtiğimiz hafta sonu Muğla-Akyaka orman işletme kampında, Cuma akşamından başlayarak Pazar günü sona eren, iki gece iki gündüz süren kampa, 26 öğrenci 10 yetişkin gönüllü katıldı. Kampta, daha önce yapılmış olan afet bilinçlendirme, temel kampçılık, alt seviye ip teknikleri, gece yürüyüşü, ekip olma gibi teorik eğitimlerin oyunlarla uygulamaları yapıldı.

Kampla ilgili bilgi veren AKUT Bodrum ekip lideri Sadettin Uslu ‘’AKUT Bodrum olarak, yetişkin gönüllü arkadaşlarımızı yanı sıra 18 yaşın altında AKUT gönüllüsü olmak isteyen genç arkadaşlarımızdan bir süredir yoğun talep alıyorduk. Bu talepler sonucunda daha önceki yıllarda yapmış olduğumuz 18 yaşını doldurmayan genç arkadaşlarımızın, operasyonlara çıkmadan gönüllü olarak buradaki eğitimlerimizi ve toplum bilinçlendirme çalışmalarımıza katılmalarını sağlayarak, ileride doğaya duyarlı, etkin aramacı kurtarmacı olabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda değişik konularda eğitim ve aktivitelerle çalışmalarımız yaz boyunca devam edecek.’’ dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu