GündemManşet

ÖMER ÖZMEN: İMAR BARIŞI SÜRECİNDE VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ…

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ‘İmar Barışı’ konusunda sistemin nasıl çalışacağını Bodrumlu vatandaşlara anlattı.

24 Haziran seçimleri kapsamında saha çalışmalarına devam eden AK Parti Bodrum İlçe Teşkilatı; İlçe Başkanı Ömer Özmen, yönetim kurulu üyeleri Yener Çelik, Feridun Katar, kadın kolları ve partililerin katıldığı toplantıda, Göltürkbükü Mahallesi sakinlerine ‘İmar Barışı’ konusunda açıklamalarda bulundu.

İMAR BARIŞI E-DEVLET ÜZERİNDEN ÇALIŞACAK…

Başkan Özmen, ‘İmar Barışı’ konusunda, vatandaşa sağlanan bu imkanın maddi-manevi herhangi bir şekilde sömürülmesine asla izin vermeyeceğiz diyerek şunları söyledi;

“İmar Barışını anlatmaya devam ediyoruz. Şimdiye kadar birçok mahallede bu konuyu Bodrumlulara anlattık. Bugünde buraya mahalle muhtarımız Musa Göze ve mahalle temsilcimiz Sezai Tokat üzerinden bizlere gelen bilgilendirme taleplerinize cevap vermek için geldik. Uzunca zamandır ‘İmar Barışı’ konusunda birlikte verdiğimiz mücadelemiz nihayet sonuçlandı ve torba yasada yayınlandı. Sistem tamamen sizlerin beyanı üzerinden çalışacak. Beyanların doğru yapılması, vatandaşın çıkarı açısından çok önemli. İmar Barışı 31 Aralık 2017 tarihinde önceki binalar ve eklerini kapsamayacak. Hak sahiplerinin e-devlet üzerinden yapacağı başvurularıyla başlayan süreç ‘Yapı Kayıt Belgesi’ ile son bulacak.”

İMAR BARIŞI’NIN YETKİLİ KURUMU ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI…

‘İmar Barışı’ başvuru sürecinde vatandaşların, iş takipçileri ve diğer art niyetli kişiler tarafından olası mağduriyetleri yaşamamaları için, başvurularının sadece ‘e-devlet’ üzerinden yapabileceklerine dikkat çeken Başkan Özmen, “Hak sahiplerinin başvuru konusunda herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için bütün teşkilatımızla vatandaşımıza yardımcı olacağız. ‘İmar Barışı’ konusunda bilgi almak isteyen herkes AK Parti İlçe Başkanlığına gelerek detaylı bilgi alabilir. Başvuruları olumlu sonuçlanan vatandaşlarımız e-devlet sistemi üzerinden aldıkları ‘Yapı Kayıt Belgesi’ ile elektrik, su, kanalizasyon vs gibi aboneliklerini alabilir hale gelecekler.” dedi.

‘İmar Barışı’ konusunda süreçte tek yetkili makamın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olduğuna bir kez daha dikkat çeken Başkan Özmen, “Başvurular 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılabilecek. Başvuru belgeleri ve izlenecek yolla ilgili süreci sizlere basılı olarak dağıtacağız.” diyerek süreci anlattı.

Yapı Kayıt Belgesi başvuru belgeleri ve yöntemi;

  1. E-Devlet şifresi,
  2. Geçerli telefon numarası,
  3. Geçerli e-posta adresi,
  4. Beyan edilecek yapının adresi,
  5. Tapusu varsa; ada-adres-parsel numaraları,
  6. Toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanlar (m2)
  7. Yapıdaki konut ve işyeri sayısı,
  8. Arsa/Arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyeden alınacaktır)
  9. Yapının bulunduğu arsanın alanı; varsa tapudaki alan, yoksa beyan edilecek alan (m2)
  10. Yapı sınıfı (Sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)
  11. İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi
  12. Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf (Fotoğrafların dosya formatı; jpg, jpeg veya png olmalıdır)

Göltürkbükü Mahallesinde yapılan toplantı sonrasında, sahil esnafı ziyaret eden Başkan Özmen, vatandaşların sezon başında Bodrum Belediyesi tarafından yapılan sahil yolu yapım çalışmasına gösterdikleri tepkileri kulak verdi.

SAHİL YOLLARINI KAZIP, TELEFONLARIN FİŞLERİNİ DE ÇEKMİŞLER…

Göltürkbükü sahilinde yaşanan durumun Bodrum Yarımadası’nın birçok yerinde yaşandığını ifade eden Başkan Özmen, “Seçim çalışmaları için Bodrum ilçemizde ayak basmadık yer bırakmadık. Burada yaşanan durum Bitez, Turgutreis, Gündoğan ve Güvercinlik’te de yaşanıyor. Bodrum Belediyesi adeta sahil esnafını sabote ediyor. Geçtiğimiz günde dünya markası olan Bodrum esnafını taş döşerken ana haber bültenlerine düşüren bu zihniyet, dersini hem 24 Haziran’da hem de Mart 2019’da konulacak olan sandıklarda alacaktır. Ramazan Bayramına bir hafta kaldı. Bayramda Bodrum’u tercih edecek olan misafirlerimizi sahil bandında yürütecek yolumuz yok. Her yer kazılı durumda. Zamansız ve uzayan yol çalışmaları esnafı da bölgede yaşayan vatandaşı da canından bezdirdi. Vatandaşın sıkıntısına isyanına cevap verecek muhatap da yok. Adeta sahil yollarını kazıp, telefonlarında fişini çekmişler.” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu